Nume
Parola
Vizualizări: 4452
Dorin Chirtoacă: Poliţia pregăteşte provocări la Băcioi
23 Iulie 2009 — Preşedintele Organizaţiei primare a PL din Băcioi, Vitalie Şalari, a fost intimidat de poliţia din sectorul Botanica, a afirmat vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferinţe de azi.
Potrivit lui, Şalari a fost vizitat acasă de vicecomisarul sectorului Botanica şi, respective, şeful secţiei ordine publică, care l-au avertizat că în cazul în care nu va respecta ordinea publică pe 24 iulie, când la Băcioi PL planifică o întâlnire electorală, va fi sancţionat. Acest lucru a fost înregistrat video de către forţele de ordine.
Chirtoacă avertizează că sunt temeiuri de a considera că ”poliţia pregăteşte provocări” la Băcioi pe 24 iulie, iar la întâlnirea cu alegătorii planificată de PL ar putea avea loc incidente. Acest caz a fost calificat de Chirtoacă drept ”un fel de asigurare a poliţiei că îl vor putea lua cu succes, ridica, reţine sau aresta pe Vitalie Şalari”.
Partidul Liberal condamnă acţiunile de presiune şi intimidare exercitate de forţele de ordine asupra membrilor şi simpatizanţilor săi şi cere ministrului de interne Papuc stoparea lor imediată.

Departamentul Comunicare al Partidului Liberal