Nume
Parola
Vizualizări: 252
Până la finalul anului peste 4500 de locuitori din orașul Călărași și satul Nișcani vor aveaacces îmbunătățit la sistemul de canalizare
11 Aprilie 2024 — Au fost reluate lucrările de extindere a capacității Stației de epurare a apelor uzate din orașul Călărași. Astfel, Peste 4500 de locuitori din orașul Călărași și satul Nișcani vor avea, până la finalul acestui an, acces îmbunătățit la sistemul de canalizare. Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea nivelului de trai în localităţile raioanelor Călăraşi şi Străşeni prin asigurarea accesului populaţiei la sistemele centralizate de canalizare", implementat de ADR Centru.

În timpul vizitei în teren, organizate miercuri, 10 aprilie 2024, au fost examinate lucrările ce țin de extinderea stației de epurare din Călărași. Operatorul economic a informat participanții la ședință că în viitorul apropiat, urmează achiziționarea și montarea utilajului pentru stația extinsă.

Amintim că, în vara anului 2023, au fost recepționate lucrările de construcție a rețelei de canalizare pe trei străzi importante din orașul Călărași, fapt ce a permis acces liber pentru conectarea și utilizarea serviciului de evacuare a apelor uzate centralizat pentru circa 60 de gospodării. Totodată, la sfârșitul anului 2023, au fost finalizate lucrările de construcție și dotare a două stații de pompare a apelor uzate, peste 3 km de rețea de canalizare gravitațională și aproape 1,5 km de rețea de canalizare sub presiune, pentru beneficiarii din Nișcani.

Investiția în infrastructura de canalizare, în valoare de peste 34 milioane de lei, este acoperită din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțată de Consiliul raional Călărași. Acest proiect se pliază perfect pe prioritatea numărul unu a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale privind asigurarea localităților cu sisteme de canalizare și susținerea regionalizării serviciilor de Apă - Canal.