Nume
Parola
Vizualizări: 265
Alegerile locale recente, starea democrației în țările CoE, războiul și agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, exodul serviciilor publice de mediul rural etc. – subiecte supuse dezbaterilor la Consiliului Europei!
6 Aprilie 2024 — La sfârșitul lunii martie, la Strasbourg, a avut loc cea de-a a 46 sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Democrația locală și regională din statele membre ale Consiliului Europei este principala preocupare a acestei instituții care reprezintă circa 150 000 de autorități locale din țările membre ale CoE. La eveniment a participat și delegația R. Moldova. Despre rezultatele alegerilor locale din statul nostru și din alte țări, necesitatea creării unui dialog dintre puterea centrală și autoritățile publice locale din municipiul Chișinău, reformele neadaptate nevoilor comunităților și consecințele acestora, îndepărtarea serviciilor de oamenii din localitățile rurale și soluțiile care ar stopa exodul populației, războiul din Ucraina prin prisma necesității autorităților locale de a asigura serviciile vitale pentru cetățeni, aflăm de la directorul executiv al CALM Viorel Furdui; primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban; primara comunei Sărata Veche, Fălești, Maria Galiț și vicepreședintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Alexandr Tarnavschi.

Vă mulțumim că alegeți să fiți alături de noi! Oamenii informați sunt puternici!

Emisiunea este realizată de Ana Moraru și poate fi ascultată pe site-ul calm.md: https://www.calm.md/alegerile-locale-recente-starea-democratiei-tarile-coe-razboiul-si-agresiunea-rusiei-impotriva-ucrainei-exodul-serviciilor-publice-de-mediul-rural-etc-subiecte-supuse-dezbaterilor-la-consiliului-e/
Emisiunea va fi transmisă sâmbătă, de la ora 08.00 (în reluare de la ora 20.00), pe frecvențele postului de radio Vocea Basarabiei, de la ora 10.00, pe frecvențele Eco FM și duminica, de la ora 14.10, pe frecvențele Jurnal FM.
Vă mulțumim că alegeți să fiți alături de noi! Oamenii informați sunt puternici!

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă