Nume
Parola
Vizualizări: 1150
Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democrație!” nr. 3 (36) / 2023
Chișinău, 3 Decembrie 2023 — A apărut nr. 3 (36) / 2023 al Buletinului Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democraţie!”

Din sumarul acestei ediții:

• O expoziție în format accesibil pentru persoanele cu dizabilități a fost inaugurată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală;
• Ion Balan: „Lansarea aplicației mobile MuzeeMD va ajuta persoanele cu dizabilități să aibă acces la cultură”;
• Irina Bardița – pictoriță și artistă vizuală din Republica Moldova, care a spart stereotipurile în lumea artei;
• Teatrul dramatic rus de stat „A. P. Cehov” a devenit mai accesibil pentru persoanele cu dizabilități;
• Programul Național „VOUCHER CULTURAL”;
• Accesul studenților cu dizabilități la programul Erasmus +.

Acestea, dar și alte articole, pot fi citite în această ediție a buletinului: www.infonet.md/?p=8365.

Buletinul Informativ „Pro Accesibilitate! Pro Incluziune! Pro Democrație!” este o publicație care apare începând din anul 2015 și care își propune să devină o tribună de lobby și advocacy al comunității persoanelor cu dizabilități și oferă tuturor celor interesați o imagine de ansamblu asupra necesităților speciale și a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din Republica Moldova. Buletinul informativ își propune să faciliteze procesul de comunicare cu autoritățile și societatea civilă, pentru a spori gradul de accesibilitate, incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, dar și pentru a promova un comportament pro-activ al acestora în viața comunitară.

Această publicație a fost elaborată în cadrul proiectului „Acces egal, bazat pe drepturile omului, al persoanelor cu dizabilități de vedere și auz la patrimoniul cultural imaterial (tradiții, practici, costum național, mod de viață, habitat)”, implementat de Alianța INFONET, în parteneriat cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Asociația Surzilor din Republica Moldova, RADIOVISION și Centrul Național de Informare și Reabilitare a Asociației Nevăzătorilor din Moldova, cu suportul financiar al Ministerului Culturii, în cadrul Programului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale.

Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Alianței INFONET și nu reflectă neapărat poziția donatorilor.

Pentru informații suplimentare:
Victor Koroli, Director Proiect, +373 69252453, vkoroli@gmail.com