Nume
Parola
Vizualizări: 634
Lansarea Campaniei „Săptămâna Națională a Bunătății”
13 Noiembrie 2023 — Luna noiembrie este despre bunătate, susținere, implicare și ajutor acolo unde este nevoia mai mare. Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei anunță lansarea celei de a treia ediție a Campaniei „Săptămâna Națională a Bunătății”.

Scopul Campaniei este promovarea filantropiei personale și corporative ca alternativă pentru soluționarea problemelor sociale și model de educație a tinerei generații. Săptămâna e concepută ca un eveniment anual cu tradiție, aflat la a treia ediție, focusat pe comunicare și promovare, împărtășire de bune practici și crearea unor contexte de manifestare a implicării personale și corporative legate de filantropie.

„Campania oferă un context în care să vorbim despre istoriile oamenilor și a organizațiilor pentru care filantropia este o muncă zilnică, pentru care ajutorarea oamenilor, dezvoltarea comunităților sau soluționarea unor probleme sociale este o asumare, întâi de toate, din inimă și respect pentru comunitate”, spune Dumitru Dîrul, Președintele Platformei pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei.

În anul 2023, Campania se va desfășura în perioada 13-17 noiembrie. Pe parcursul Campaniei vor fi organizate mai multe evenimente și întâlniri dintre organizațiile non-profit cu cele din mediul privat. Astfel, se dorește creșterea numărului de agenți economici care cunosc și se implică în acțiunile filantropice în parteneriat cu organizațiile societății civile și lansarea unor campanii sociale de către organizațiile neguvernamentale, în parteneriat cu mediul privat și alți filantropi.

Potrivit Elenei Nofit, Coordonatoarea Campaniei, pe parcursul unei săptămâni vor fi organizate mai multe evenimente de ajutorare a oamenilor, vor fi create parteneriate sociale pentru contribuția la soluționarea unor probleme sociale, de mediu, cultura, educaționale etc. De asemenea, vor fi publicate mai multe istorii ale oamenilor pentru care ajutorarea oamenilor este o muncă zilnică.

Săptămâna Națională a Bunătății,
este o Campanie cu tradiție, desfășurată de Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, cu susținerea financiară a Suediei și USAID Moldova. Platforma întrunește 45 de organizații necomerciale care promovează și desfășoară activități filantropice.

Pentru mai multe detalii despre campanie, vă rugăm să contactați Elena Nofit,
Coordonatoarea Campaniei „Săptămâna Națională a Bunătății”, la numărul de telefon 069749924 sau e-mail: platformappdf@gmail.com