Nume
Parola
Vizualizări: 585
Membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord se întrunesc joi, 14 septembrie, în ședință ordinară (online)
Online, 12 Septembrie 2023 — Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord organizează a treia ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord. Evenimentul va avea loc joi, 14 septembrie 2023, cu începere de la ora 10.00.

Ședința CRD Nord se va desfășura online, prin intermediul platformei Zoom. Pentru participare la eveniment, vă invităm să accesați următorul link:
  • Zoom: https://bit.ly/3CRDNord2023
În cadrul ședinței, va fi prezentat raportul privind implementarea Programul Operațional Regional (POR) Nord 2022-2024 în perioada ianuarie-septembrie 2023, precum și raportul de evaluare a Programului regional sectorial în domeniul sporirii atractivității turistice a Regiunii de Dezvoltare Nord. De asemenea, consilierii regionali urmează să ia act de actualizarea POR Nord 2022-2024, precum și de finalizarea implementării măsurilor de infrastructură finanțate de Uniunea Europeană.

La ședința publică a CRD Nord urmează să participe funcționari MIDR, membrii CRD Nord și specialiști ADR Nord.

Ședința de constituire a CRD Nord de legislatura a IV-a a avut loc în data de 21 ianuarie 2020, la Bălți. CRD Nord este o structură regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord, în componența căreia intră municipiul Bălți și raioanele Briceni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Ocnița, Râșcani, Sângerei și Soroca. CRD Nord are 48 de membri: cei 11 președinți de raioane, primarul municipiului Bălți și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion și municipiu al regiunii. Membrii CRD Nord își exercită atribuțiile cu titlu gratuit.