Nume
Parola
Vizualizări: 679
Un grup de primari și reprezentanți ai APL decorați de Maia Sandu: un gest de apreciere și respect binemeritat pentru munca, sacrificiul și dedicația tuturor primarilor în interesul colectivităților locale!
13 Iulie 2023 — Primari care dețin între trei și șapte mandate și au înregistrat rezultate remarcabile în activitatea lor nobilă au primit cele mai înalte distincții ale statului R. Moldova. Joi, 13 iulie, Președinta Maia Sandu i-a invitat pe aleșii locali la Președinție pentru a le înmâna titlurile onorifice celor care „în condiții grele, au reușit să schimbe în bine viața localităților.”

Astfel, pentru muncă îndelungată și prodigioasă în organele administrației publice locale, pentru tenacitatea și profesionalismul manifestate în promovarea și implementarea transformărilor social-economice, precum și pentru poziție civică activă, Ordinul de Onoare a fost conferit primarei municipiului Strășeni, vicepreședintă a CALM, Valentina Casian; primarei satului Slobozia Mare, Cahul, Valentina Carastan; primarului municipiului Edineț, vicepreședinte al CALM, Constantin Cojocaru; primarului satului Logănești, Hâncești, Valentin Danu; primarului satului Colibași, Cahul, vicepreședinte al CALM, Ion Dolganiuc; primarului satului Corjova, Criuleni, Gheorghe Ojog.

Medalia Meritul Civic a fost conferită primarei de Mereșeuca, Ocnița, Emilia Albu; primarului orașului Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM, Vladislav Cociu; expertei în cadrul CALM, Nadejda Darie; primarul satului Fundul Galbenei, Hâncești, Toma Didilică; primar al comunei Ecaterinovca, Cimișlia, Efim Strogoteanu; primarul satului Feștelița, Ștefan Vodă, Nicolae Tudoreanu și primara comunei Vinogradovca, Taraclia, vicepreședintă a CALM, Tatiana Țurcan.

Decretul privind acordarea distincțiilor unui grup de aleși și funcționari din administrația publică locală, pentru profesionalism și tenacitate în dezvoltarea comunităților locale, a fost semnat de Președinta Maia Sandu la 2 februarie, de Ziua Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală.

Este pentru prima dată când conducerea statului R. Moldova decorează un grup de primari, recunoscând astfel meritul autorităților publice locale în dezvoltarea comunităților locale și a țării.

Cu siguranță și dedicația altor aleși locali trebuie să fie apreciată și recunoscută la nivel oficial. Sperăm că acest lucru se va întâmpla de acum încolo. CALM felicită reprezentanții APL care au obținut aceste titluri onorifice, dorindu-le multă sănătate, putere muncă și satisfacția rezultatelor înregistrate.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă