Nume
Parola
Vizualizări: 1359
În raionul Soroca continuă lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral ce va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă
Soroca, 21 Martie 2023 — În raionul Soroca continuă lucrările de construcție-montaj a unui apeduct magistral ce va asigura accesul la apă potabilă în șase localități și la o tabără de odihnă, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți.

Marți, 21 martie 2023, specialiștii în monitorizare proiecte din cadrul ADR Nord au efectuat o vizită de inspectare a procesului de executare a lucrărilor de construcție-montaj în cadrul proiectului „Apa – necesitate primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Până în prezent, au fost valorificate 59% din resursele financiare alocate pentru implementarea proiectului.

Proiectul prevede montarea a circa 30,5 km de rețele de apeduct, mai multe turnuri de apă și rezervoare metalice. În total, peste 20.200 de locuitori din șase localități și 1.500 de copii de la tabăra „La Dumbravă” vor avea acces la noul sistem de alimentare cu apă și sanitație.

În cadrul aceleiași vizite de monitorizare, specialiștii ADR Nord au vizitat și stația de pompare din satul Voloave, construită în cadrul altui proiect finanțat din surse naționale și finalizat de ADR Nord la începutul anului 2020. Conectarea noului apeduct construit în prezent la apeductul magistral Soroca-Bălți va fi efectuată în regiunea stației de pompare din preajma localității Valoave.

Valoarea proiectului „Apa – necesitate primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord”, implementat în prezent, constituie 30,35 mil. lei, 10% din bugetul alocat din FNDRL reprezentând contribuția Consiliului Raional Soroca.

www.adrnord.md