Nume
Parola
Vizualizări: 1135
Noutăți de la „Orheiul Vechi"!
20 Martie 2023 — Lucrările de construcție și reabilitare a unui șir de obiective culturale de la „Orheiul Vechi", incluse într-un proiect de dezvoltare regională, sunt în plină desfășurare.

Astfel, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a inspectat șantierul de la Butuceni unde avanseazăse lucrează la reabilitarea Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi" cu susținerea financiară din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală(FNDRL).

Chiar de la intrarea pe teritoriul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi", vizitatorii, deja pot vedea noua construcție a Valului de apărare, care a fost reconstituit și urmează să fie amenajat în interior cu spații pentru săli de expoziție.

Tot aici, au avansat lucrările de construcție a Centrului multifuncțional de conferințe, care, potrivit reprezentanților Rezervației, după amenajare va găzdui evenimente tematice importante.

Pe teritoriul Rezervației, au fost de asemenea inițiate lucrări de amenajare a căii de acces pentru vizitatori, inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale către obiectivele turistice precum Promontoriul Butuceni, siturile: Baia medievală și Valul de apărare.

Amintim că, contractul de antrepriză pe proiect a fost semnat la sfârșitul lunii octombrie, și prevede executarea lucrărilor în termen de 14 luni. Valoarea lucrărilor planificate constituie 26 578 320.86 lei MDL, bani care vor fi acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Prin realizarea obiectivelor propuse va fi asigurată sporirea valorificării sustenabile a patrimoniului cultural, evidențierea patrimoniul arhitectural cât și modernizarea infrastructurilor existente a Rezervației. Acest lucru va condiționa creșterea considerabilă a fluxului de vizitatori în zonă, fapt care va avea un impact benefic asupra comunității locale, va sprijini agenții economici din regiune și va încuraja valorificarea potențiatului turistic din Regiunea Centru.

Detalii pe www.adrcentru.md