Nume
Parola
Vizualizări: 2050
Cu suportul Germaniei, Consiliile raionale din nordul țării au primit bunuri de primă necesitate pentru gestionarea eficientă a eventualelor situații de criză
Bălți, 4 Noiembrie 2022 — Cu suportul Germaniei, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a transmis municipiului Bălți și celor 11 Consilii raionale din Regiunea de Dezvoltare Nord 12 generatoare electrice, 12 seturi antiincendiare și 360 de seturi de lenjerie de pat. Achiziționate în cadrul unui proiect de susținere a Regiunii de Dezvoltare Nord ca răspuns la situațiile de urgență, aceste bunuri de primă necesitate urmează să fie utilizate pentru gestionarea eficientă a eventualelor situații de criză.

Anterior, ADR Nord a elaborat un chestionar pentru analiza necesităților administrațiilor publice locale din nordul țării privind gestionarea eficientă a situațiilor de criză, ulterior fiind achiziționate bunurile prioritare.

Recent, în cadrul aceluiași proiect, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord și angajații ADR Nord au fost instruiți cum să comunice și ce măsuri să ia în situațiile de urgență/excepționale.

Achiziționarea și transmiterea bunurilor către cele 11 Consilii raionale și mun. Bălți s-a desfășurat în cadrul proiectului de susținere a Regiunii de Dezvoltare Nord ca răspuns la situațiile de urgență. Proiectul este realizat de ADR Nord și finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

www.adrnord.md