Nume
Parola
Vizualizări: 1842
În Ialoveni va fi creată o zonă de agrement amenajată și adaptată necesităților localnicilor de toate vârstele
15 Septembrie 2022 — Astăzi, 15 septembrie, la sediul ADR Centru a fost semnat un nou contract de antrepriză, care prevede crearea unei zone de agreement în partea veche a orașului Ialoveni. Documentul a fost semnat trilateral de către ADR Centru, Primăria Ialoveni și S.R.L. Sigma VenMer - antreprenorul desemnat pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectului.

Acest proiect de dezvoltare regională, care se încadrează în domeniul de revitalizare urbană și dezvoltare a infrastructurii spațiilor publice, a fost aplicat pentru finanțare de către Primăria Ialoveni și prevede asigurarea sectorului vechi al orașului Ialoveni (Bozu) cu spațiu de agrement amenajat și adaptat necesităților localnicilor de toate vârstele, ce va facilita comunicarea, reabilitarea situației de mediu și creșterea calității vieții.

Activitățile care urmează a fi realizate în decurs de 14 luni, potrivit contractului de antrepriză, vor ține de amenajarea unei zone de recreere, agrement multifuncțională, amenajată (teren de sport multifuncțional, Teatru verde, alei pietonale etc) și accesibilă locuitorilor orașului și a 4 sate învecinate. Tot aici sunt prevăzute lucrări de reabilitare a drumului de acces, construcția unui Teatru Verde și amenajarea spațiului pentru agenți economici locali și regionali dotat cu căsuțe de lemn în stil rustic destinate comerțului ambulant.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 10 655 255,76 MDL, dintre care 7 704 353,88 lei vor fi acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar restul sumei va reprezenta contribuția beneficiarului.