Nume
Parola
Vizualizări: 2200
Centrul CONTACT lansează platforma online www.ngo.md
Chișinău, 12 Septembrie 2022 — Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Suediei, anunță lansarea primei hărți interactive a ONG-urilor din Republica Moldova www.ngo.md.

Harta ONG oferă un tablou real despre organizațiile active, oferindu-le posibilitatea de a-și crea și gestiona un profil individual, cu spațiu de publicare a celor mai importante informații despre ele: rapoarte de activitate, noutăți, materiale informative, domenii de activitate, dar și zona geografică de intervenție.

În contextul lansării platformei web, Serghei Neicovcen, Director executiv Centrul CONTACT, a declarată că sistemul de gestionare a hărții online permite o colaborare ușoară între ONG și utilizator. „Platforma web este accesibilă pentru toți: beneficiari, donatori, parteneri de dezvoltare, autorități, care pot accesa și utiliza informația despre ONG-ul care îl interesează. O pot face într-un mediu formal, la serviciu, sau acasă, întrucât au acces instantaneu la informațiile de care au nevoie”, a precizat Serghei Neicovcen.

În Republica Moldova sunt puține informații despre organizațiile societății civile, despre domeniile de activitate și intervenție, despre zona geografică unde acestea sunt localizate. Prin urmare, această platformă va oferi un tablou despre situația reală a ONG-urilor din țară și va contribui la vizibilitatea și transparența sectorului asociativ.

Elena Nofit, Comunicatoarea Centrului CONTACT, spune că „organizațiile înregistrate își vor putea crea propria pagină web pe Harta ONG-urilor, unde pot să-și marcheze aria de intervenție și activitate, vor publica rapoarte de activitate, noutăți, video, fotografii, vor urmări ce fac colegii din sector, dar și identifica parteneri de colaborare din vecinătate etc.”

Centrul CONTACT va oferi suport pentru organizațiile, care doresc să se înregistreze, dar și pe tot parcursul gestionării paginii web.

În această toamnă 2022, vor fi organizate 2 sesiuni de informare cu privire la înregistrarea și utilizarea www.ngo.md și dacă vreți ca organizația voastră să aibă un profil pe această platformă, participați la prima sesiune de informare, care va avea loc vineri, 16 septembrie 2022, online, prin ZOOM.

Pentru a vă înscrie la sesiunea de informare, accesați [aici - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCF7Lu_cYnHGfjtP0mbSbV-piJUGs6j1s2ppA5K8842H-Wpg/viewform]

Pentru mai multe detalii, contactați Elena Nofit, Comunicatoarea CONTACT, la numărul de telefon 069749924 sau e-mail:elena.nofit@gmail.com