Nume
Parola
Vizualizări: 2268
CINEMA. Artistă plastică din Bălți: „Sunt sigură că fiecare om are capacități creative”
Bălți, 1 August 2022 — Inna Palamari, o tânără artistă plastică din Bălți, este protagonista unui nou spot elaborat de ADR Nord în cadrul proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), prin care promovăm realizările tinerilor din nordul Moldovei în industriile creative.

Inna este atașată de artă încă din copilărie, iar recent a fondat Studioul de creativitate „LUCI”, unde copiii au posibilitatea să își încerce aptitudinile de pictor, sculptor, designer, arhitect și chiar de designer vestimentar.

Inna Palamari: „Sunt sigură că fiecare om are, într-o măsură anumită, capacități creative. Pur și simplu nu fiecare, probabil, le poate descoperi. Dacă vă apare dorința, posibilitatea să vă ocupați de o activitate preferată, nu amânați, începeți chiar acum, pentru că vă așteaptă un viitor luminos. Important este să vă descoperiți potențialul și veți avea succes.”

Industriile creative, denumite și industrii culturale sau domenii ale economiei creative, vizează tot ceea ce este produs prin intermediul creativității artistice și științifice și intră în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele și impozitele plătite, creează locuri de muncă și profit, ajută la dezvoltarea regională și națională.

VIDEO

Proiectul CINEMA este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. Proiectul urmărește să îmbunătățească condițiile inovatoare pentru industriile creative, economiile urbane și revitalizarea urbană în regiunea Dunării, să dezvolte capacități și să încurajeze cooperarea tuturor actorilor și părților interesate. În total, 22 de parteneri din șapte țări sunt implicați în implementarea proiectului, printre care ADR Nord și Primăria municipiului Bălți.

www.adrnord.md