Nume
Parola
Vizualizări: 2483
Au demarat lucrările de extindere a rețelelor de canalizare în Municipiul Hîncești
23 Iunie 2022 — O echipă de specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au întreprins o vizită de monitorizare a procesului de realizare a lucrărilor în cadrul proiectului „Sisteme Regionale Apa-Canal- Garanția Sănătății Noastre" implementat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală(FNDRL).

La momentul actual, la șantierul din orașul Hîncești sunt executate lucrări de construcție a rețelelor de canalizare și căminelor. Echipa de monitorizare a verificat volumul și calitatea lucrărilor executate, precum și respectarea graficului de execuție a acestora.

Amintim că la începutul lunii mai, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Primăria Municipiului Hîncești și SRL „Valdcongrup" au semnat un contract de antrepriză în valoare de 17,736,239.00 MDL, care prevede lucrări de extindere a rețelelor de canalizare pe o distanță de 13,5 km în mun. Hîncești.

Conform contractului, antreprenorul selectat, se angajează să efectueze lucrările specificate în decurs de douăzeci și patru de luni.

Prin activitățile planificate se urmărește creşterea calității vieții locuitorilor din municipiul Hîncesti. Astfel, la sistemul de canalizare vor fi conectați circa 452 de noi beneficiari.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 17,736,239.00 MDL, contribuția aplicantului de proiect fiind de 10 % din valoarea acestuia.

Asigurarea localitatilor cu sisteme de canalizare si regionalizarea serviciilor de Apa - Canal este unul din punctele esentiale ale Strategiei de aprovizionare cu apă potabilă a localităţilor din Regiunea Centru. Prin implementarea proiectului, se va impulsiona dezvoltarea socio-economică, se va crea un mediu antreprenorial favorabil, se vor deschide noi locuri de muncă, iar acumulările la bugetele locale și de stat vor spori.