Nume
Parola
Vizualizări: 3403
La ADR Nord fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 35,47 mln lei, pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități din raionul Florești
Bălți, 14 Iunie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consiliul Raional Florești și SRL „Polimer Gaz Conducte” au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca 2”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Ceremonia de semnare a contractului a avut loc marți, 14 iunie 2022, în incinta ADR Nord.

Conform contractului, în decurs de 11 luni, SRL „Polimer Gaz Conducte” s-a angajat să construiască aducția și rețelele de apeduct pentru aprovizionarea cu apă potabilă în șase localități rurale din raionul Florești: comuna Iliciovca (satul Iliciovca); comuna Sevirova (satele Sevirova și Ivanovca); comuna Trifănești (satele Trifănești și Alexandrovca) și să extindă rețelele de apeduct în comuna Izvoare.

În cadrul proiectului vor fi montate peste 65 km de rețele de apeduct, dintre care 16,8 km – rețele magistrale, o stație de pompare a apei potabile și un castel de apă. În total, 2200 de locuitori din șase localități vor avea acces la noul sistem de alimentare cu apă și sanitație (AAS). De asemenea, la sistemul de AAS regional extins vor avea acces 20 de instituții publice și 50 de agenți economici.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a precizat că antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 35,47 milioane de lei, contribuția Consiliului Raional Florești și a primăriilor partenere fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șase noi proiecte de aprovizionare cu apă și sanitație (AAS), dintre care un proiect presupune elaborarea unui studiu de prefezabilitate ce vizează 33 de localități din raioanele Dondușeni, Soroca și Ocnița. Una dintre cele șase măsuri investiționale în domeniul AAS este și proiectul „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca 2”, depus de Consiliul Raional Florești în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

www.adrnord.md