Nume
Parola
Vizualizări: 2905
La Călărași va fi renovată strada Mihai Eminescu, care unește mai multe obiective turistice
1 Iunie 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Consiliul Raional Călărași, Primăria orașului Călărași și Asocierea Marnicmih S.R.L. & SRL Robricons au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului regional „Valorificarea potenţiaului turistic al regiunii de centru a R. Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni)‘‘ ce prevede renovarea unei porțiuni de 1,4 km de drum, care unește mai multe obiective turistice. Proiectul este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțat de beneficiarii proiectului. Evenimentul de semnare a contractului a avut loc marți, 31 mai 2022, în incinta ADR Centru.
Conform contractului, Asocierea Marnicmih S.R.L. & SRL Robricons s-a angajat să execute lucrările în decurs de zece luni.
Valoarea contractului de antrepriză constituie 18 280 869.80 lei, contribuția beneficiarului fiind de 10% din costul investiției.
Prin acest proiect, Autoritățile locale își propun sporirea activității turistice a RDC prin reabilitarea infrastructurii fizice aferente obiectivelor turistice din orașul Călărași.
În aceiași zi, la sediul agenției, a fost semnat Contractul pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor prevăzute în proiect.
Data începerii lucrărilor de reabilitare a străzii Mihai Eminescu din or. Călăraşi a fost stabilită 13 iunie curent.
Amintim că, anterior, ADR Centru a realizat un șir de obiective în cadrul proiectului regional de valorificare a potenţiaului turistic al regiunii de Centru a R. Moldova urmărind dezvoltarea patrimoniului cultural şi a infrastructurii turistice. Prin renovarea străzii Mihai Eminescu din or. Călăraşi va fi îmbunătățit accesul către un șir de obiective turistice importante precum: Scena - amfiteatru, Muzeul de Istorie şi Etnografie, Aleea Clasicilor și alte atracții turistice din zonă.