Nume
Parola
Vizualizări: 2574
Lucrările de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Holercani” sunt executate în proporție de 98 %
27 Mai 2022 — Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului "Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani" din s.Holercani, raionul Dubăsari" s-au întrunit în după-amiaza zilei de ieri, 26 mai a.c., în incinta liceului din Holercani, unde au discutat despre rezultatele înregistrate în cadrul realizării proiectului, dar și pașii care urmează să fie întreprinși în viitorul apropiat.

La ședință au fost prezenți reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", ADR Centru, conducerea liceului, autoritățile locale, reprezentanții antreprenorului și responsabilul tehnic pentru proiect.

În timpul ședinței, Directorul liceului, dna Rotari Tamara, a prezentat membrilor CDL, Raportul cu privire la implementarea proiectului și Planul de implementare pentru următoarea perioadă.

În acest sens, responsabilii au comunicat celor prezenți că lucrările la șantier sunt executate în proporție de 98 %.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 15 420 453,00 lei din care au fost executate lucrări de termoizolare a blocului B și C, amenajare a Blocurilor sanitare, schimbarea ușilor și ferestrelor, executat sistemul de iluminare, sitemul de termoficare și ventilare. Tot în cadrul acestui proiect este reutilată bucătaria și executat accesul persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, au fost inițiate și lucrări de amenajare a teritoriului adiacent instituției de învățămînt.

Totodată, participanții au discutat despre provocările identificate în cadrul implementării proiectului dat și căile de soluționare a acestora.

În rezultatul implementării proiectului, elevii și corpul didactic din cadrul Liceului Teoretic Holercani, beneficiază de condiții mai bune pentru desfășurarea procesului de învățămînt.

Precizăm că CDL-ul creat în cadrul proiectului de la Holercani reprezintă platforma care asigură o mai bună cooperare între principalele părţi interesate în implementarea acestui proiect, în particular, și a politicii de dezvoltare regională, în general.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Holercani" din s.Holercani, raionul Dubăsari" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.