Nume
Parola
Vizualizări: 2383
A fost semnat un contract de antrepriză, în valoare de 24,4 mln lei, pentru realizarea unui Hub Național de turism sportiv în orașul Anenii Noi
10 Mai 2022 — Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Primăria orașului Anenii Noi și SRL „Sigma VenMer" au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului regional ce prevede crearea unui Hub Național de turism sportiv în orașul Anenii Noi, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și cofinanțat de aplicantul proiectului. Evenimentul de semnare a contractului a avut loc joi, 05 mai 2022, în incinta ADR Centru.

Conform contractului, în decurs de douăzeci de luni, SRL „Sigma VenMer" s-a angajat să execute lucrările prevăzute în contractual de antrepriză, care țin de:

- Construcția unei clădiri, ce va servi atât drept Centrul de pregătire a loturilor olimpice naționale de triatlon, ciclism, motocross și Caiac-Canoe, cât și ca Academie pentru copii, punct de închiriere/reparație echipament și a punctelor de vânzare a produselor locale

- Amenajarea parcărilor asfaltate și de prundiș pentru rulote, desfășurarea de festivaluri, concerte, carting, etc

- Amenajarea lacului pentru natație și Caiac-Canoe, și a plajei adiacente (cu vestiare, duș și WC)

- Construcție a 8 căsuțe rustice pentru cazare turiștilor

- Amenajare terenului de joacă pentru copii cu tematica sportivă și a parcului adiacent

- Amenajare a 3 Centre de informare turistică în orașele Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă

- Amenajare pistelor pentru biciliști și BMX

- Organizarea și desfășurarea campionatelor naționale de triatlon, ciclism, Caiac-Canoe, motocross și înot. Astfel de evenimente adună sute de participanți și mii de spectator, pretutindeni vor fi banere de promovare a brandului turistic DRC, a atracțiilor turistice și a produselor locale din Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, iar comercianții locali vor putea să vândă produsele locale în spațiile special amenajate sau rulote-magazin.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 24 407 200,31 lei,, contribuția Primăriei orașului Anenii Noi fiind de 2 675 276,04 lei.

Prin acest proiect, Autoritățile locale își propun sporirea activității turistice a RDC prin reabilitarea infrastructurii turistice aferente parcurilor și bazinelor acvatice pentru agrement și sporturi de recreare pentru creșterea numărului de turiști a sejurului acestora și asigurarea dezvoltării locale durabile.

Totodată, rezultatele proiectului vor duce la dezvoltarea de noi produse turistice (agreement, sporturi de recreare și a turismului de aventură), îmbunătățirea marketingului destinațiilor și a sistemelor de vizibilitate turistică în RDC, precum și diversificarea economiei locale prin dezvoltarea durabilă a turismului prin sprijinea unei creșteri favorabile a ocupării forței de muncă și dezvoltarea potențialului local al or. Anenii Noi.