Nume
Parola
Vizualizări: 2375
330 de proiecte locale au fost recepționate de ADR Centru în cadrul Concursului de propuneri de proiecte pentru dezvoltare locală
20 Aprilie 2022 — Mobilizare totală în Regiunea Centru, unde au fost depuse 330 de Dosare cu cereri de finanțare, însoțite de documentele-suport în cadrul Concursului de propuneri de proiecte desfășurat în cadrul Programului național de dezvoltare locală „Satul European".

Astfel, Autoritățile publice locale de nivelul I din RDC și suburbiile Municipiului Chișinău, au avut posibilitatea de a depune personal Dosarele complete, până astăzi, 20 aprilie a.c, ora 17.00, la sediul ADR Centru (Alexandru cel Bun, 33, orașul Ialoveni).

Proiectele depuse în cadrul Concursului corespund următoarelor Domenii de intervenție:

1) îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare locale;

2) construcția și renovarea infrastructurii sociale;

3) cofinanțarea proiectelor implementate din sursele de asistență externă.

În perioada ce urmează ADR Centru va evalua administrativ cererile de finanțare depuse de către primări. Comisia de evaluare creată în cadrul agenției de dezvoltare regională va verifica propunerile de proiecte conform crirteriilor de evaluare administrativa. Ulterior vor fi efectuate vizite in teritoriu pentru verificarea conformității/veridicității informațiilor prezentate. Tot acest proces va finaliza cu elaborarea unui proces-verbal care va fi transmis către Comisia de Evaluare tehnică.

Proiectele selectate vor fi finanțare din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Pentru anul 2022 s-a alocat un buget de 470 milioane de lei - pentru îmbunătățirea infrastructurii tehnico-edilitare la nivel de localități, pentru construcția și renovarea infrastructurii sociale (școli, grădinițe, case de cultură, terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, săli sportive) și măsuri de eficiență energetică (Programul de Dezvoltare Locală).

Concursul de proiecte a fost lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în comun cu Agențiile de Dezvoltare Regională la data de 21 martie curent, iar imediat după lansarea acestuia, în toată țara au fost initiate sesiuni de informare și consultanță pentru potențialii aplicanți în vederea pregătirii și completării calitative a Cererilor de finanțare. Astfel, au fost organizate peste 25 de sesiuni de instruire care au reunit aproximativ 1400 de reprezentanți ai primăriilor ce au fost pregătiți pentru a aplica la Concursul de propuneri de proiecte pentru dezvoltare locală, în cadrul Programului Național „Satul European".

Urmăriți și în continuare pagina www.adrcentru.md pentru a fi informați despre toate noutățile cu privire la rezultatele concursului.