Nume
Parola
Vizualizări: 3223
Vitaliy Klitscko către primarii din Europa: „Vă cerem să vă alăturați nouă în protejarea lumii democratice"
28 Februarie 2022 — Președintele Asociației Orașelor din Ucraina, Vitaliy Klitscko, primar al orașului Kyiv, atenționează membrii Consiliului Municipiilor și Regiunilor din Europa(CEMR) că invazia rusă în Ucraina nu este doar un un pericol și o catastrofă pentru țara sa, dar pentru întreaga Europă.

„În aceste vremuri extrem de dificile pentru Ucraina democratică, când teritoriul său este atacat cu cruzime de către forțele armate ale Federației Ruse, Asociația pan-ucraineană a administrațiilor locale „Asociația Orașelor Ucrainene”, membră a CEMR, nu poate fi un simplu contemplator, să stea cu mâinile în sân și să privească”, notează Vitaliy Klitscko într-o scrisoare expediată CEMR.

„În numele tuturor comunităților ucrainene care, în ciuda faptului că se află sub atacul militar pe scară largă al Rusiei, apără valorile fundamentale europene, cum ar fi umanitatea, drepturile omului, libertatea și democrația, solicităm Consiliului Municipiilor și Regiunilor Europene și membrilor săi să ajute Ucraina. Vă cerem să vă alăturați nouă în protejarea lumii democratice. Opriți Rusia acum”, se menționează în mesaj.

Pentru a atinge acest obiectiv, primarul orașului Kyiv, solicită membrlor CEMR, alături de alte țări cu opinii similare, să ceară guvernelor lor, să interzică utilizarea spațiului aerian de către Rusia și să aplice sancțiuni cu adevărat dureroase economiei rusești.

„Ucraina este atacată astăzi. Mâine, Europa poate fi în pericol. Sperăm că veți sprijini Ucraina!” a conchis Vitaliy Klitscko.

CEMR este cea mai mare organizaţie a guvernelor locale și regionale din Europa, membrii săi fiind asociaţii naţionale de regiuni şi municipalităţi din peste 30 de ţări. Aceste asociaţii reprezintă interesele a peste 100.000 de autorităţi locale şi regionale, inclusiv ale Republicii Moldova, Congresul Autorităților Locale din Moldova fiind membru al CEMR.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă