Nume
Parola
Vizualizări: 2292
La Orhei a ajuns setul individualizat de mobilier achiziționat în cadrul proiectului MuseumInfoTur
1 Februarie 2022 — ”Muzeul de Istorie și Etnografie Orhei” a fost dotat cu un set individualizat de mobilier, în cadrul proiectului transfrontalier "MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică" implementat de ADR Centru.

Proiectul transfrontalier este realizat de ADR Centru în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România). Acesta este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul european de vecinătate și co-finanțat de beneficiarii proiectului. Prin activitățile desfășurate se dorește sporirea vizibilitatății patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de Centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.

Momentan sunt desfășurate lucrări ce prevăd dotarea Centrelor de informare turistică cu mobilier și panouri informative, crearea unui profil al destinațiilor turistice majore din arealul proiectului, pentru a fi determinate mai multe trasee turistice comune și în același timp pentru stabilirea unor programe excursioniste.

Totodată, este în plin proces de elaborare un brand comun al rețelei, precum și un Ghid al Destinațiilor turismului cultural transfrontalier din Republica Moldova și România, în localitățile parte a proiectului.

Ideea generală este în a capacita muzeele cu o nouă funcționalitate - de a informa viziatorii și turiștii despre atracțiile din destinațiile reprezentative ale regiunii din care fac parte. Iar activitatea în cadrul unei rețele de asemenea muzee-centre de infoturism ar scala eforturile comune și ar alimenta cu un număr suplimentar de vizitatori fiecare dintre instituțiile muzeale participante. Totodată, perioada aceasta de lipsă de mobilitate este un răgaz pentru re-conceptualizare a muzeelor pentru deschiderea ușilor în perioada post-pandemie cu noi oferte turistice, noi capacități și noutăți bune despre cele mai atractive locuri din regiune.

Perioada de implementare a proiectului transfrontalier MuseumInfoTur este 14 aprilie 2020 - 13 mai 2022 și prevede crearea Centrelor de informare turistică în cadrul muzeelor din: Călărași, Criuleni, Mereni, Orhei, Strășeni, Șoldănești, Rezina și Galați(România).