Nume
Parola
Vizualizări: 591
NECESITATEA RESPECTĂRII ANGAJAMENTELOR, IMPULSIONĂRII PROCESULUI DE DESCENTRALIZARE ÎN REPUBLICA MOLDOVA ȘI PROMOVAREA INTERESELOR APL -SUBIECTE ABORDATE DE CALM ÎN CADRUL INSTITUȚIILOR EUROPENE!
8 Noiembrie 2021 — La sfârșitul lunii octombrie, Delegația Republicii Moldova a participat la cea de-a 41-a Sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE). Despre subiectele abordate la Strasbourg ce vizează democrația locală și regională și despre angajamentele asumate de statul nostru față de Consiliul Europei aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM” de la directorul executiv al CALM Viorel Furdui; primarul municipiului Strășeni, vicepreședintele CALM, Valentina Casian și primarul satului Sărata Veche, Fălești, vicepreședintele CALM Maria Galiț. Tot luna trecută a avut loc conferința CORLEAP (platforma care reunește statele partenere în cadrul Comitetului Regiunilor UE în vederea susținerii APL din țările Parteneriatului Estic), copreședinția căreia este deținută în această perioadă de CALM. Coordonatorul de programe internaționale în cadrul CALM Alexandru Osadci ne va spune despre obiectivele acestei platforme și așteptările autorităților locale din Parteneriatul Estic.

Emisiunea „La înălțime cu CALM” este realizată de Ana Moraru și poate fi ascultată pe site-ul calm.md la următorul link: https://www.calm.md/necesitatea-respectarii-angajamentelor-impulsionarii-procesului-de-descentralizare-in-republica-moldova-si-promovarea-intereselor-apl-subiecte-abordate-de-calm-in-cadrul-institutiilor-europene/

Vă mulțumim că alegeți să fiți alături de noi! Oamenii informați sunt puternici!

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă