Nume
Parola
Vizualizări: 2652
USAID Moldova și Programul Comunitatea Mea vor sprijini implementarea unui nou proiect de cooperare intercomunitară în domeniul gestionării deșeurilor menajere
Budești, 21 Septembrie 2021 — Primăriile localităților Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița vor beneficia de asistența Programului Comunitatea Mea și finanțarea USAID pentru a implementa un proiect intercomunitar de gestionare a deșeurilor menajere. Scopul acestui proiect este de a moderniza sistemul de colectare a deșeurilor solide în cele patru localități și de a îmbunătăți practicile de sortare și reciclare a deșeurilor.

În cadrul proiectului, vor fi procurate 2 camioane de colectare a deșeurilor solide, 1 tractor multifuncțional cu remorcă și încărcător frontal, precum și 1.850 de pubele de gunoi pentru colectarea deșeurilor menajere. La fel, cele patru primării-partenere învecinate, vor beneficia de expertiză adaptată din partea Programului Comunitatea Mea pentru a putea consolida un parteneriat sustenabil și eficient, și implementa campanii de informare și educare a cetățenilor cu privire la management-ul responsabil al deșeurilor. După implementarea campaniilor de informare, gospodăriile care vor încheia contracte de prestare a serviciilor de colectare a deșeurilor cu primăriile din acest proiect, vor primi gratuit câte o pubelă.

Contractul de finanțare a proiectului intercomunitar dintre localitățile Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița, cu valoare totală de 391 de mii de dolari SUA, a fost semnat pe data de 19 septembrie 2021, de către Primarul s. Budești, dna Nina Costiuc și Directorul Programului Comunitatea Mea, Daniel Șerban, cu ocazia celebrării sărbătorii ”Hramul Satului Budești” și a inaugurării proiectului de reabilitare a 2 km de trotuare, finanțat de USAID și autoritățile locale din Budești.

Până la ora actuală, 77 de comunități și APL-uri sunt beneficiare directe ale Programului Comunitatea Mea, iar alte aproape 20 de localități beneficiază de asistența Programului USAID Comunitatea Mea, implementat de IREX, indirect prin intermediul proiectelor de cooperare intercomunitară în curs de derulare.

Primăria Satului Budești | USAID Moldova | IREX