Nume
Parola
Vizualizări: 2688
Orășelul soarelui – mai curat, mai sănătos, mai prietenos!
30 Iulie 2021 — ADR Centru în parteneriat cu Primăria orașului Ialoveni, a organizat astăzi, 30 iulie 2021, o acțiune de salubrizare a unei porțiuni a râului Ișnovăț, afluent important al rîului Bâc ce traversează tot raionul Ialoveni.

Astfel, sub genericul "Un oraș curat, un mediu sănătos!" echipa ADR Centru însoțită de reprezentanți ai Primăriei orașului Ialoveni, grădinițelor din localitate, Consiliului local de tineret și Asociației de băștinași junior au adunat zeci de saci de gunoi, sticle de plastic și alte tipuri de deșeuri, care au fost încărcate și evacuate către o gunoiște autorizată.

Participanții au fost îndemnați să păstreze curățenia la ei acasă, să promoveze activitățile de salubrizare și protejare a mediului înconjurător pentru a avea un orășel curat ți a trăi într-un mediu sănătos.

Acțiunile de salubrizare au devenit o tradiție a echipei ADR Centru. Astfel că în anii precedenți au fost organizate mai multe campanii de salubrizare și activități prietenoase mediului înconjurător.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului moldo-slovac „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în Orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei".

Proiectul prevede reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni (1035 m) pentru a asigura o acoperire globală și fiabilă a or. Ialoveni, cît și colaborarea cu locuitorii orașului și împrejurimile întru sporirea gradului de conștientizare a gestionării apei și a unei abordări responsabile a mediului.

Astfel, lucrările prevăzute în proiect sunt executate de ,,Prosperus-Cons" SRL, iar costul acestora conform contractului de antrepriza constituie 3.023.104,04 Lei. Proiectul este susținut financiar de ODA slovacă cu 199.950,00 EUR și cofinanțat de Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok cu 20 000,00 EUR).