Nume
Parola
Vizualizări: 5120
Primul Forum de orientare în carieră destinat viitorilor studenți a avut loc la Universitatea din Bălți
Bălți, 20 Mai 2021 — Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a participat joi, 20 mai a.c., la primul Forum de orientare în carieră destinat viitorilor studenți, organizat de Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB). Evenimentul a fost dedicat absolvenților de liceu din Republica Moldova, care își propun să devină studenți acasă.

În cadrul Forumului, USARB și-a prezentat oferta educațională pentru anul universitar 2021-2022, prin intermediul unui dialog mai strâns dintre mediul universitar, mediul de afaceri, comunitatea studențească USARB și viitorii studenți.

„Ne bucurăm că una dintre cele mai vechi și mai bune universități din Republica Moldova se află în Regiunea de Dezvoltare Nord, la Bălți. Este una dintre oportunitățile pe care ne propunem să o valorificăm în continuare, în beneficiul Regiunii de Dezvoltare Nord. Primul forum de ghidare în carieră pentru absolvenții de liceu este un eveniment inedit, care aduce oferta educațională a USARB în atenția elevilor. Regiunea noastră are nevoie de tineri specialiști bine pregătiți, care să-și desfășoare activitățile profesionale aici, acasă”, a menționat șefa ADR Nord, Maria Prisacari.

Potrivit rectorului USARB, conf. univ., dr. Natalia Gașițoi, Universitatea din Bălți și-a propus, prin acest Forum, să dinamizeze și să diversifice relațiile de colaborare, comunicare și inter-cunoaștere instituțională dintre universitate și instituțiile preuniversitare din Republica Moldova. În acest context, rectorul i-a îndemnat pe absolvenții de liceu să aleagă USARB.

Transmisiunea video în direct de la eveniment este disponibilă în pagina de Facebook a USARB.

* * *

Colaborarea ADR Nord cu USARB a început în anul 2010, după lansarea ADR Nord. Această cooperare s-a intensificat odată cu primul Memorandum de colaborare, semnat de către managerii celor două instituții în noiembrie 2011 și actualizat în ianuarie 2021. „Ne dorim o colaborare și mai strânsă, mai cu seamă în contextul viitorului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic, creat în cadrul unui proiect implementat în prezent de ADR Nord”, susține șefa ADR Nord, Maria Prisacari.

Colaborarea de până acum dintre ADR Nord și USARB este marcată de organizarea mai multor conferințe regionale și internaționale, mese rotunde, simpozioane și vizite de studiu. De asemenea, Universitatea din Bălți s-a numărat printre partenerii ADR Nord în organizarea mai multor ediții ale Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord și Ziua Europei la Bălți. Totodată, USARB a sprijinit ADR Nord în procesul de elaborare a unor studii și cercetări, iar zeci de studenți de la USARB au promovat practica în cadrul unor proiecte implementate de ADR Nord și partenerii săi.

Cu titulatura inițială de Institut Învățătoresc, actuala Universitate de Stat „Alecu Russo” a fost reorganizată din Institut Pedagogic (1953) în Universitate Regională de Stat (1992). Universitatea „Alecu Russo" din Bălți este una dintre cele mai apreciate instituții de învățământ superior din Republica Moldova.


www.adrnord.md