Nume
Parola
Vizualizări: 3056
Lansarea exercițiului de audit al politicilor publice în raionul Ialoveni în cadrul unui parteneriat pentru dialog și acțiune între organizațiile societății civile și administrația publică locală
Ialoveni, 22 Februarie 2021 — Un exercițiu de audit al politicilor publice în raionul Ialoveni a fost lansat, recent, în cadrul unui eveniment public, organizat la sediul Consiliului Raional în cadrul proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”. Proiectul este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis”, în cadrul Programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS).

În cadrul evenimentului, echipa de implementare a proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale inclusive” a prezentat metodologie de realizare a auditului politicilor publice în raionul Ialoveni și a gradului de implicare a societății civile în elaborarea politicilor publice locale. De asemenea, au fost anunțate domeniile care vor fi supuse auditului: educație, tineret, egalitate de gen, cultură și domeniul social.

În mesajul său adresat participanților și participantelor la eveniment, Președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru, a salutat lansarea acestei inițiative, menționând importanța acestui exercițiu de evaluare, inclusiv din perspectiva dimensiunii de gen, pentru „a îmbunătăți și a eficientiza politicile publice locale”.

Președinta Asociației „Institutum Virtutes Civilis”, Liliana Palihovici, a subliniat faptul că în cadrul acestui exercițiu de audit va fi analizată atât implementarea politicilor publice locale în domenii-cheie pentru bunăstarea cetățenilor, cât și modul în care acestea răspund necesităților categoriilor care au nevoie cel mai mult de aceste servicii publice vitale. „Sperăm să creăm astfel un parteneriat sustenabil cu Consiliul Raional Ialoveni și să contribuim la constituirea unei platforme de dialog continuu între acesta și organizațiile locale ale societății civile”, a afirmat Liliana Palihovici.

Echipa de implementare a proiectului a menționat că auditul politicilor publice în raionul Ialoveni are, în primul rând, rolul de a susține autoritățile în elaborarea unor strategii, programe de activitate, planuri de acțiuni eficiente și incluzive, iar concluziile lui vor servi procesului de elaborare a noii Strategii de dezvoltare a raionului Ialoveni.

Inițiativa de realizare a auditului politicilor publice în raionul Ialoveni este parte a proiectului regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”, care se desfășoară în perioada septembrie 2020-aprilie 2021. Proiectul oferă informații, instruire și consultanță factorilor de decizie și organizațiilor locale ale societății civile din raionul Ialoveni astfel încât aceste politici publice să producă un impact puternic asupra diferitelor grupuri de cetățeni din raionul Ialoveni.

#dezvoltmd #EuropanUnion #CivilSociety

Acest material a fost elaborat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis”, și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.