Nume
Parola
Vizualizări: 5972
BURSE ACADEMICE ELVEȚIENE 2019-2020
Chisinau, 4 Septembrie 2018 —  Biroul de Cooperare al Elveției/ Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene anunță că, prin intermediul Comisiei Federale pentru Burse destinate studenților străini. Guvernul Elveției acordă cercetătorilor din Republica Moldova următoarele tipuri de burse pentru anul academic 2019-2020.
 
Burse pentru cercetări științifice cu durata de 12 luni. Vârsta limită a candidaților este de 35 de ani.
 
Burse pentru studii de doctorat (PhD) pentru cel mult 3 ani. Vârsta limită a candidaților este de 35 de ani.
 
Burse pentru studii postdoctorale cu durata de 12 luni. 
 
Guvernul Elveției nu oferă burse pentru studii de masterat cetățenilor Republicii Moldova în anul academic 2019-2020. 
 
O condiție obligatorie este cunoașterea la nivel înalt a unei limbi străine -- franceza, germana, italiana sau engleza, în funcție de universitatea selectată și cerințele acesteia. 
 
Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova este autorizat să desfășoare procedura de preselecție și intervievare a candidaților. 
 
Pentru a obține formularele de participare și ghidul electronic privind condițiile de aplicare, vă rugăm să ne contactați la adresa chisinau@eda.admin.ch. Formularele și ghidul sunt disponibile doar în limba engleză, dar pot fi completate în limba selectată pentru studii.
 
Dosarele vor fi depuse până pe data de 15 noiembrie 2018, în zilele de luni, marți și miercuri, de la 14:30 până la 17:00, la sediul Biroului de Cooperare al Elveției, str. A. Mateevici 23, bloc B, mun. Chișinău.
 
Avertizare privind ofertele false de burse în numele Guvernului Confederației Elvețiene prin procedee de ”phishing” (furt de identitate online)
 
Autoritățile elvețiene emit acest avertisment pentru a contracara ofertele false de burse, diseminate fraudulos prin email în numele Guvernului Confederației Elvețiene. Comisia Federală pentru Burse destinate studenților străini informează că nu distribuie niciodată prin email informații despre bursele oferite.     
 
Bursele sunt gestionate în mod direct de reprezentanțele elvețiene din țările beneficiare. Autoritățile elvețiene recomandă să nu răspundeți la aceste emailuri și, mai important, să nu expediați sumele de bani solicitate.