Nume
Parola
Vizualizări: 4484
Invitație pentru presă la ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa al Universității din Bălți
Bălți, 22 Ianuarie 2018 — Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) invită reprezentanții mass media la ceremonia de acordare a titlului onorific Doctor Honoris Causa dlui dr. hab. în pedagogie , prof. univ. Vlad Pâslaru, cercetător științific, coordonator la Institutul de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei.

În acest sens, ședința solemnă a Senatului USARB va avea loc miercuri, 24 ianuarie a.c., ora 13:30, în Sala Polivalentă a USARB (Bălți, str. Pușkin, nr. 38).

Dr. hab., prof. univ. Vlad Pâslaru, care împlinește 70 de ani la 24 ianuarie, devine al 33-lea Doctor Honoris Causa al Universității din Bălți.

Vlad Pâslaru este considerat întemeietor al şcolii știinţifice „Educaţia lingvistică şi literară” și unul dintre conceptorii de bază ai şcolii naţionale în Republica Moldova. A publicat peste 230 lucrări, inclusiv zece monografii și o serie de publicații literare. Vlad Pâslaru a înscris o contribuție esențială în dezvoltarea pedagogiei artei la USARB.

Vlad Pâslaru s-a născut la 24 ianuarie 1948 în localitatea Crocmaz, Ștefan Vodă. A absolvit Facultatea de Litere a actualei Universități Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

# # #

Autor: Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă