Nume
Parola
Vizualizări: 1620
INVITAŢIE PENTRU PRESĂ
Chişinău, 6 Februarie 2014 — CE: Masă Rotundă: Modernizarea serviciilor administrative oferite de autorităţile publice locale.

CINE/ ORGANIZATOR: Cancelaria de Stat în comun cu Proiectul USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP).

CÂND: 7 februarie 2014, ora 10:00 – 13.00

UNDE: Hotelul Codru, Sala Mozart (mun. Chişinău, str. 31 August 1989, 127)

PARTICIPANȚI: Primarii oraşelor, Cancelaria de Stat, Centrul E-Guvernare, Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru, ministerele, reprezentanţii ai organizaţiilor internaţionale, societăţii civile, experţi naţionali şi internaţionali în domeniu.

CONTEXT: Serviciile oferite în locații diferite, informația insuficientă, vizite multiple pentru aplicare și obținere, evidența insuficientă a serviciilor (lipsa registrelor), echipament învechit și prestarea ineficientă (costisitoare) - acestea sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă cetăţenii atunci când au nevoie de un serviciu, un certificat sau o autorizaţie de la primărie.
Centrul de informare şi deservire a cetăţenilor, organizat după modelul de ghişeu unic, va permite autorităţilor locale să presteze servicii administrative de calitate înaltă, rapid, şi cu solicitarea unui pachet minim de documente.
Pentru autorităţile publice locale, prin utilizarea formularelor tip, crearea Registrului Electronic al Serviciilor Locale şi a Sistemului de eliberare a actelor permisive, timpul adresat unei solicitări se va micşora cu 50-60%, la fel şi costurile.
La eveniment va avea loc prezentarea Conceptului Centrului de Informare şi Deservire a Cetăţenilor şi a Conceptului de Strategie privind Reforma Administraţiei Publice, care prevede reorganizarea serviciilor publice.

CONTACTE:
Irina Ioniţă,
022 626115, 069939959
iionita@lgsp.md.