Nume
Parola
Vizualizări: 4806
Lansarea ghidului metodico-didactic „Gestionarea și investirea remitențelor. Managementul resurselor umane. Inițierea și planificarea unei afaceri”
Chișinău, 6 Septembrie 2013 — Biblioteca Municipală “Bogdan Petriceicu Hașdeu” - Reprezentanţa AO HILFSWERK AUSTRIA INTERNATIONAL în Republica Moldova, în parteneriat cu Centrul Naţional de Informare a Organizaţiilor Neguvernamentale din Moldova CONTACT, Biblioteca Municipală “Bogdan Petriceicu Hașdeu” şi ONG “ProRuralInvest” au organizat, miercuri, 4 septembrie 2013, în cadrul proiectului “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”, implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene, lansarea unui ghid metodico-didactic.

Peste 500 de persoane din raioanele Rezina, Șoldănești, Telenești și Orhei, majoritatea tineri, au participat la un ciclu de instruiri de 100 de zile din cadrul proiectului “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”. Scopul acestor instruiri a fost de a forma abilitățile necesare de a iniția sau dezvolta o afacere proprie pentru migranții reîntorși în țară, rudele acestora sau/și beneficiari de remitențe. De asemenea, aceste instruiri au avut scopul de a conștientiza alegerea unei profesii sau domeniu de activitate ce va fi de folos in viitor tinerilor, a oferi posibilitatea de a vedea mai multe soluții pentru rezolvarea problemelor tinerilor, de a acumula cunoștințe ce le-ar permite tinerilor și părinților migranți să investească banii cîștigați, și nu în ultimul rînd, de a promova ideile de afaceri, ce sînt sau for fi implementate de către membrii familiei. „Anume aceste cunoștințe, bazate pe condițiile economiei de piață în care se află actualmente populația țării, dar mai cu seamă tinerii, nu sunt suficient de bine abordate în curriculum-ul instituțiilor preuniversitare dar și în cele de învățămînt superior, iar ele sunt de o importanță majoră pentru dezvoltarea economiei țării dar și pentru dezvoltarea personală a migranților reîntorși în țară și a copiilor acestora” a menționat Dumitru Croitoru, unul dintre autorii acestui ghid.

“Componenta de instruire este una foarte importantă pentru durabilitatea oricărui proiect și în special pentru proiectul de față, deoarece atît pentru migranții reîntorși în țară care doresc să-și dezvolte o facere, cît și pentru copii, rudele acestora care primesc remitențe și doresc sa le investească în afaceri proprii dar nu să le cheltuiască pentru consum curent, cunoștințele sunt baza de temelie a succesului activității de antreprenoriat, iar relalitățile cu care se ciocnesc migranții reîntorși în țară sunt cu totul altele decît cele care au fost cînd au părăsit țara, iar aceste instruiri au ajutat beneficiarii proiectului să înțeleagă mai bine și obstacolele cu care se pot întîlni la inițierea și dezvoltarea unei afaceri proprii”, a declarat Victor Koroli, manager de proiect, Hilfswerk Austria Internațional în Moldova.

Proiectul “Remitenţele Dezvoltă Comunităţile din Moldova”, implementat de Hilfswerk Austria International cu suportul financiar al Uniunii Europene, are drept scop corelarea fenomenului migraţiei şi dezvoltarea comunităţilor din Republica Moldova. Aceasta este posibil prin utilizarea efectelor pozitive ale migraţiei pentru dezvoltarea comunităţilor şi de a mări impactul pozitiv al remitenţelor în Moldova, prin îmbunătăţirea capacităţilor beneficiarilor de remitenţe de a iniţia activităţi generatoare de venituri, de a investi şi a dezvolta afaceri în comunităţile lor.

Proiectul este implementat în raioanele Orhei, Rezina, Şoldăneşti şi Teleneşti în perioada aprilie 2011-noiembrie 2013.

Mai mult despre proiect la: www.migranti.md

Pentru informaţii adiţionale:
Victor Koroli, manager de proiect, Hilfswerk Austria în Moldova, Tel. + 373 22 212541, Email: victor.koroli@hwa.md

Autor: Reprezentanta Asociatiei Obstesti “Hilfswerk Austria” în Republi

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă