Nume
Parola
Vizualizări: 3716
IDIS „Viitorul” şi Banca Mondială prezintă studiului „Recunoaşterea învăţării anterioare (RPL) pentru migranţii întorşi în Moldova: realităţi şi tendinţe”
22 Noiembrie 2012 — IDIS „Viitorul” şi Banca Mondială prezintă studiului „Recunoaşterea învăţării anterioare (RPL) pentru migranţii întorşi în Moldova: realităţi şi tendinţe”.

Evenimentul va avea loc vineri, 23 noiembrie 2012, ora 10:00, în sala de conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, situat pe str. Iacob Hîncu 10/1, MD-2005, Chişinău.

Studiul, scris de Viorica Antonov şi Corneliu Ciurea, experţi IDIS „Viitorul”, precum şi de expertul internaţional Valeriu Frunzaru, abordează procesul de reintegrare a migranţilor moldoveni pe piaţa muncii, odată reîntorşi în ţară. Experţii analizează posibilităţi şi mecanisme de recunoaştere şi validare a calificărilor obţinute în străinătate de către migranţi.

Plecând de la experiența unor state europene ca Suedia, Anglia, Franţa şi România, și luând în considerare particularitățile pieței muncii, a sistemului de învățământ și a dezvoltării instituționale din R. Moldova, autorii vor veni cu recomandări pentru punerea în practică a unor modalități de recunoaștere a învățării formale și non-formale anterioare în ţara noastră.

Studiul este scris în cadrul Reţelei Băncii Mondiale MiRPAL (Migration and Remittances Peer-Assisted Learning), din care face parte şi IDIS „Viitorul”.