Nume
Parola
Vizualizări: 1850
Peste 40 de agenți economici participă la I ediţie a Târgului expozițional ”Toamna la Glodeni”
16 Noiembrie 2012 — Pe 16 noiembrie 2012, la Glodeni, a fost inaugurată prima ediție a Târgului expozițional universal ”Toamna la Glodeni”, la care participă peste 40 de agenți economici din municipiile Chişinău şi Bălţi, din raioanele Glodeni, Sângerei, Râșcani, Râbnița şi Ialoveni. Târgul se desfășoară în perioada 16 – 18 noiembrie, fiind organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie împreună autoritățile publice locale din Glodeni, în ajunul hramului localităţii.
În deschiderea manifestării, directorul filialei Bălţi a CCI Galina Codiţa a menţionat că, participanții au expus un sortiment larg de mărfuri care, în mare parte, sunt fabricate în Moldova. ”Este îmbucurător faptul că, printre expozanți sunt mai mulți producători agricoli. Varietatea de fructe și legume proaspete bucură nu doar privirea, reconfirmând genericul expoziției. Târgul are scopul de a contribui la extinderea pieţei de desfacere a mărfurilor autohtone și a familiariza consumatorii cu aceste produse şi servicii. Sperăm că evenimentul va deveni unul tradiţional și va fi apreciat atât de participanți, cât și de vizitatori”.
Mesaje de salut au adresat și preşedintele raionului Glodeni Valeriu Ţarigradschi, primarul oraşului Glodeni Iulian Bogdan, membrul Consiliului CCI Liubovi Furtuna.
Printre expozanți se numără: ”Iuvas”, BC ”FinComBank”, ”Valul Traian”, ”Linella”, ”Top Product”, ”Melenas Com”, ”Alexteh”, ”Brilanprim”, ”Pădurea Domnească”, producătorii agricoli ”Danulischi”, ”Licorent Agro”, ”Codru-Nord”, ”Mereuţă Nicolae”, Întreprinderea pentru silvicultură Glodeni.
Participantă la eveniment, Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală le va explica oamenilor de afaceri cum se realizează protecţia juridică a proprietăţii intelectuale sub formă de proprietate industrială, drept de autor şi drepturi conexe pe teritoriul Republicii Moldova şi va informa vizitatorii cu modalităţile de combatere a pirateriei prin prisma dreptului de autor şi drepturilor conexe. Activitatea face parte din campania ”Stop pirateria şi contrafacerea”.
Agenda Expo-târgului ”Toamna la Glodeni” mai include prezentări, ateliere de lucru, întrevederi bilaterale, precum şi un program cultural interesant, prezentat de ansamblul de muzică şi dans popular ”Hora Moldovei” al secţiei raionale de cultură Glodeni.
www.chamber.md sau fagina CCI pe facebook