Nume
Parola
Vizualizări: 3325
Politica de tineret în vizorul tinerilor lideri politici
8 Octombrie 2012 — Ce este politica de tineret şi ce oportunităţi oferă statul în domeniul tineretului, au fost principalele subiecte discutate în cadrul primul curs de instruire a Şcolii de liderism politic, prezentate de trainerul Ion Donea. Acesta a prezentat un grafic al modului în care au evoluat politicile de tineret în R. Moldova din 1991 până în prezent.

“În anii `90 am putut observa mai degrabă o involuţie a politicilor naţionale de tineret. Abia în decembrie 2003 a fost aprobată printr-o hotărâre de Guvern, strategia de tineret, fiind angajat în fiecare primărie câte un specialist în domeniul tineretului şi sportului. Un succes mai vizibil a fost declararea anului 2008 drept Anul Tineretului”, a precizat Ion Donea.

În acest context, cei 30 de participanţi au fost familiarizaţi cu autorităţile responsabile pentru elaborarea şi implementarea politicilor de tineret, precum şi cu alte instituţii membre ale sectorului asociativ de tineret (ONG-uri, Consilii de Tineret, etc.).

În cadrul seminarului, tinerii lideri politici au discutat pe marginea investiţiilor efectuate de către autorităţi în politicile de tineret, precum şi despre priorităţile Ministerului Tineretului şi Sportului pentru anul curent. Printre acestea au fost menţionate: crearea condiţiilor pentru lansarea şi dezvoltarea afacerilor şi crearea locurilor de muncă pentru tineri; consolidarea parteneriatelor cu structurile de tineret ale organizaţiilor internaţionale, etc.

Şcoala de liderism politic este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova, fiind o continuare a programului “Advanced Political Learning and European Leadership for Highly Motivated Young Leaders in Moldova” implementat în 2006-2007, 2008 şi 2011-2012.

Pentru detalii contactaţi Coordonatorul proiectului la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail : ghenadie.mocanu@gmail.com