Nume
Parola
Vizualizări: 1786
Proiectul USAID de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP) a semnat un Memorandum de Înţelegere cu oraşul Şoldăneşti | foto
Şoldăneşti, 12 Iulie 2012 — Astăzi, 12 iulie, 2012, proiectul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) de Susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP) a semnat cu Autorităţile Locale din Şoldăneşti un Memorandum de Înţelegere care pune bazele unei cooperări pe durata a patru ani. Localităţile vor beneficia astfel de asistență de specialitate şi suport în trei domenii prioritare: servicii publice, finanţele publice locale şi eficienţă energetică. În contextul Memorandumului, a fost organizat un atelier de lucru care a ajutat la identificarea domeniilor-cheie ce urmează a fi adresate de către LGSP.

Oraşul Şoldanesti, care a fost selectat în baza unui studiu de performanță municipală, este unul dintre primii beneficiari ai LGSP. Proiectul vine să asiste autorităţile locale în planificarea şi punerea în aplicare a politicilor şi procedurilor care contribuie la buna guvernare, dezvoltarea capacităţii locale de a face faţă responsabilităţilor ce ţin de descentralizare, să fortifice capacităţile administraţiei publice locale şi a prestatorilor de servicii în scopul asigurării unor servicii publice calitative, îmbunătăţirii practicilor privind procesul bugetar şi managementul finanţelor publice locale, eficientizării consumului de resurse energetice şi crearea de oportunităţi durabile în domeniul eficienţei energetice.

Primarul de Şoldăneşti, Dnul Alexandru Tinică, a mulţumit reprezentanţilor USAID, menționând: „Ne bucurăm că oraşul nostru, în pofida faptului că este unul dintre cele mai mici centre raionale din Republică, a fost selectat ca partener al Proiectului LGSP. Aceasta demonstrează că USAID tratează toate comunităţile din Moldova în mod egal. Acest parteneriat este unul deosebit, deoarece ne va ajuta să facem faţă provocărilor la nivel local şi să creştem calitatea serviciilor publice, să realizăm istorii de succes, care vor fi mai apoi multiplicate şi pentru locuitorii comunităţilor învecinate.”

Directorul LGSP, Dnul Scott Johnson a menţionat „Fiind unul dintre primele autorităţi locale selectate, Şoldăneşti va fi lider printre alţii, demonstrând istoriile sale de succes comunităţilor care sunt mai puţin avansate. Fiecare localitate trebuie să-şi găsească propria cale spre progres şi spre o guvernare mai bună. Noi suntem aici pentru a le ajuta să găsească această cale.”

La eveniment au participat în jurul a 70 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor din administraţia centrală şi locală, prestatorii de servicii publice din regiune, donatori, organizaţii internaţionale, societatea civilă şi mass-media.