Nume
Parola
Vizualizări: 5356
Lansarea oficială a „Studiului de fezabilitate privind dezvoltarea serviciilor de sănătate mintală”
Bălţi, 30 Aprilie 2010 — Asociaţia SOMATO anunţă despre lansarea oficială a studiului „Studiul de fezabilitate privind dezvoltarea serviciilor de sănătate mintală în Republica Moldova”. Studiul va fi lansat în cadrul unei mese-rotunde la 5 mai, în sediul Ministerului Sănătăţii. La eveniment şi-au anunţat participarea specialişti în domeniu, un viceministru, precum şi specialistul principal în psihiatrie al Ministerului Sănătăţii.

Agenda mesei rotunde poate fi accesată, mai jos, în format pdf pe această pagină.

„Studiul de fezabilitate privind dezvoltarea serviciilor de sănătate mintală în Republica Moldova” poate fi descărcat în limbile română şi engleză de pe siteul Asociaţiei SOMATO (www.somato.md) accesând din meniu rubrica „Advocacy”.

Studiul este o „radiografie” a sistemului de sănătate mintală din Moldova. Acesta conţine şi un şir de recomandări în vederea optimizării acestuia.

Studiul de fezabilitate privind dezvoltarea serviciilor de sănătate mintală a fost realizat în perioada 15 ianuarie-15 martie 2010, datele şi informaţiile fiind colectate în municipiile Chişinău, Bălţi, raioanele Drochia, Cimişlia, Orhei, Ungheni, Cantemir şi Cahul.

Studiul a fost efectuat (de Centrul de Investigaţii şi Consultanţă „SocioPolis”) în cadrul proiectului moldo-elveţian „Dezvoltarea sistemului serviciilor comunitare de sănătate mintală în Moldova, Faza a doua” (finanţator Agenţia Elveţiană de Dezvoltare şi Cooperare).