Nume
Parola
Vizualizări: 4093
CCCEC si MAI au retinut un maior de politie banuit ca ar fi extorcat de la o cetateana 1000 de euro
11 Ianuarie 2010 — Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei instrumenteaza o cauza penala privind coruperea pasiva, savirsita de catre un ofiter al Comisariatului de politie din Glodeni. Este vorba despre maiorul Tuceac Igor in virsta de 35 de ani care, la data de 4 ianuarie curent, a fost retinut in flagrant de catre angajatii CCCEC si ai Directiei securitate interna a Ministerului Afacerilor Interne.

Politistul a fost surprins in momentul in care a primit 1000 de euro de la o cetateana, suma fiind oferita pentru solutionarea favorabila a unei probleme legate de neinceperea urmaririi penale in privinta feciorului si sotului acesteia.

Potrivit declarantei, rudele sale erau banuite de punerea in circulatie a unei bancnote cu semne de falsificare cu nominalul de  200 de lei la procurarea unor produse alimentare intr-un magazin din Glodeni. Ofiterul Tuceac, impreuna cu un alt coleg de al sau din cadrul aceluiasi Comisariat, i-ar fi promis femeiei ca nu-i va atrage la raspundere rudele pentru o recompensa de 1000 de euro.

Flagrantul a avut loc chiar la domiciliul declarantei, banii marcati “mita CCCEC” find depistati asupra ofiterului Tuceac.

Potrivit legislatiei in vigoare, fapta comisa cade sub incidenta articolului 324 Cod penal al Republicii Moldova – “corupere pasiva”. Daca va fi gasit vinovat, politistul este pasibil de o pedeapsa sub forma de amenda in marime de pina la 60 000 de lei sau de inchisoare pe un termen intre 5 si 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii sau de a exercita o anumita activitate de la 2 la 5 ani.

In prezent Igor Tuceac este cercetat in stare de libertate.

Conform statisticii CCCEC, acesta este primul caz de corupere inregistrat in 2010, in care este implicat un angajat al organelor de drept.

Amintim ca, pentru orice informatie care vizeaza implicarea angajatilor structurilor de forta, dar si altor institutii, in acte de coruptie, functioneaza liniile fierbinti afisate pe site-urile oficiale ale autoritatilor in cauza.

La CCCEC este activ in regim non-stop telefonul de incredere al Directiei securitate interna 257- 333 sau linia fierbinte a Centrului 257- 257.