Nume
Parola
Vizualizări: 4622
VACCINAREA ÎMPOTRIVA GRIPEI A(H1N1)
Chisinau, 14 Decembrie 2009 — Primul lot de 150 mii de doze de vaccin contra gripei A(H1N1), donat Republicii Moldova de Guvernul României, va fi distribuit în această săptămînă, instituţiilor medico-sanitare din republică pentru a începe vaccinarea populaţiei.

Ministrul Sănătăţii, domnul Vladimir Hotineanu, a fost prima persoană care s-a vaccinat contra gripei pandemice, urmărind să îndemne populaţia, prin propriul exemplu, să se vaccineze spre a se proteja de gripa de tip nou.

Lotul de vaccin va fi utilizat pentru vaccinarea grupurilor cu risc sporit de infectare: lucrătorii medicali, pedagogii, lucrătorii Serviciului vamal, Serviciului de grăniceri, structurilor de forţă, femeile gravide.

Lotul de vaccin a fost recepţionat de Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic medicină preventivă sîmbătă, 12 decembrie. Vaccinurile au fost supuse procedurii de verificare a calităţii şi au fost înregistrate la Agenţia medicamentului.

În cel mai apropiat timp Republica Moldova urmează să primească alte 350 mii de doze de vaccin contra gripei pandemice, donate de Guvernul României.  Populaţia va beneficia de vaccinare gratuit, adresîndu-se la medicul de familie.
###

Serviciul de Presă al Ministerului Sănătăţii