Nume
Parola
Vizualizări: 106
În orașul Rezina va fi renovată scara cu 424 trepte care duce către râul Nistru
15 Iulie 2024 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Primăria orașului Rezina și Seralcon S.R.L., au semnat astăzi, 15 iulie 2024, contractul de antrepriză în cadrul proiectului „Amenajarea spațiului public - renovarea scării cu 424 trepte din or. Rezina".

Acest proiect de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de 06 luni și prevede amenajarea în zona de revitalizare a unui spațiu public accesibil și sigur pentru locuitorii și oaspeții orașului Rezina. Totodată, prin desfășurarea lucrărilor planificate, se vor îmbunătăți condițiile accesului pietonal al locuitorilor: str.Lomonosov (I terasă), str. Păcii (II terasă) și str. 27 August (III terasă) or.Rezina, or.Rîbnița, satelor Ciorna, Stohnaia, turiștilor și oaspeților din toate localitățile. Se vor îmbunătăți condițiile de deplasare a locuitorilor din zona de revitalizare a or.Rezina și or.Rîbnița, care vin pe podul de peste râul Nistru în ospeție la părinți, copii, rude, prieteni.

Pe lângă lucrările de reconstrucție a scării cu 424 de trepte, aici vor fi construite 2 foișoare, dar și amenajată o zonă de agrement.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 3 982 309.88 lei MD, inclusiv 663 718.31 TVA lei MD. Proiectul va fi finanțat din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, și cofinanțat de instituția aplicantă.

Prin proiectele de revitalizare urbană se dorește ca spațiile evitate anterior de către localnici, să devină mai atractive și mai prietenoase.