Nume
Parola
Vizualizări: 61
În municipiul Hâncești va fi amenajată o zonă de agrement în lunca râului Cogâlnic
2 Iulie 2024 — Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Primăria municipiului Hâncești și DSI Construct Grup S.R.L., au semnat ieri, 01 iulie 2024, contractul de antrepriză în cadrul proiectului „Valorificarea luncii râului Cogâlnic prin amenajarea zonelor de agrement și eliminarea riscului de inundații".

Acest proiect de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de 12 luni și prevede amenajarea în zona de revitalizare a unui spațiu public accesibil și sigur pentru locuitorii orașului. Totodată, prin desfășurarea lucrărilor planificate, va fi îmbunătățită starea albiei rîului Cogîlnic și diminuat riscului de inundații. De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de amenajare a gazonului pe un perimetru de 18 801 m2, construcția a 1120 m drum de acces, amenajarea a 2 terenuri de fotbal, 2 parcări, 2354 m de alei pietonale, 2 pasarele peste rîu, terenuri de joacă, și curățarea a 6000 m de albie a rîului Cogâlnic.

Potrivit contractului semnat astăzi, antreprenorul este obligat să execute toate lucrările, prevăzute în contract, în termenele stabilite prin graficul general de realizare a lucrărilor şi graficul de execuţie şi de o calitate corespunzătoare prevederilor actelor normative.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie 21 083 604.62 MDL. Proiectul va fi finanțat din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, și cofinanțat de instituția aplicantă.

Prin realizarea acestui proiect, autoritățile locale își propun crearea unui spațiu dedicat relaxării, recreerii și socializării, care va spori calitatea vieții locuitorilor din municipiul Hâncești.