Nume
Parola
Vizualizări: 4424
Chess Unites! demarează faza pro-activă a proiectului
Republica Moldova, 27 Iulie 2013 — Proiectul Chess Unites!, implementat de Academia Națională de Șah din Moldova a demarat faza pro-activă. Etapa de elaborare și fundamentare a sistemului educațional șahistic a fost finalizată cu succes. Către această dată au fost elaborate:
• Primul Curriculum Național la Șah,
• Ghidul metodic pentru profesorii-antrenori de nivelul începător pentru pilotarea în instrituțiile școlare,
• Programul de pregătire a cadrelor didactice în domeniul șahului.

Săptămîna viitoare va demara o primă activitate publică de amploare - cursurile de instruire a pedagogilor de șah „Metodologia predării șahului pentru începători" cu certificarea lor. Instruirea va dura 3 săptămîni și la ea vor participa 20 de profesori din instituții școlare, cîte 10 de pe ambele malui ale Nistrului. Către începutul anului școlar 2013/2014 fiecare școală beneficiară implicată în proiect va primi o donație de inventor șahistic și material didactice pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de șah.

Planul de acțiuni al proiectului este unul ambițios și cuprinde și alte evenimente importante:
• Desfășurarea unui cantonament de șah și sport intesiv pentru copiii talentați,
• Organizarea de turnee, simultane cu mari maeștri internaționali,
• Desfășurarea Festivalului de Șah Chess Unites,
• Conferința finală de evaluarea proiectului
• Elaborarea și difuzarea Istoriilor de succes.

Proiectul Chess Unites! se implementează în perioada 26 aprilie 2013 – 25 aprilie 2014, în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Educație Fizică și Sport din Moldova, Primăria municipiului Chișinău, precum și cu numeroase asociații, federații, agenți economici de pe ambele maluri ale Nistrului (Anexa – Prezentarea proiectului - http://www.slideshare.net/ANSMoldova/chess-unites).

Scopul proiectului este să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale, iar obiectivul proiectului constă în crearea oportunităților de dezvoltare și încurajarea comunicării pro-active a profesorilor și elevilor de pe ambele maluri ale Nistrului prin instruirea și practicarea șahului.

Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care are drept scop să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.
Pentru informații suplimentare: Ion Gîrneț - +373 78888243, manager.academia.sah@gmail.com