Nume
Parola
Vizualizări: 3480
După trei luni de instruire, 80 de militari și ofiţeri în rezervă au primit diplome de recalificare profesională
Chisinau, 17 Ianuarie 2012 — După trei luni de instruire în cadrul proiectului „Reconversia personalului militar din Republica Moldova”, pe 17 ianuarie 2012, la CCI, cea de a III-a promoție de absolvenți – circa 80 de ofiţeri în rezervă și militari care își îndeplinesc serviciul prin contract – au primit diplome de recalificare profesională în unul din domeniile: administrarea businessului mic şi mijlociu, tehnologii informaţionale, limba engleză sau limba franceză.
La deschiderea evenimentului, Sergiu Harea, manager de proiect, director al Departamentului Economie al CCI, a felicitat participanții și a accentuat că, până la momentul actual, de instruire în cadrul proiectului au beneficiat 235 de persoane, dintre care 99 – de la Ministerul Apărării, 69 – de la Ministerul Afacerilor Interne și 67 – de la Serviciul Grăniceri. ”La etapa a III-a a proiectului au fost organizate cursuri și în regiuni: Bălți, Ungheni, Cahul. Programul de studiu a fost complex, a inclus vizite la întreprinderi, iar CV-urile absolvenților vor fi remise la companiile ce vor participa, în perioada 31 ianuarie – 4 februarie curent, la expoziția națională ”Fabricat în Moldova” și au locuri vacante”, a spus Sergiu Harea.
Diplomele au fost înmânate de Maurice Dunand, ofiţer politico-militar, reprezentant al Misiunii OSCE în Moldova. El a mulțumit partenerilor proiectului și, adresându-se absolvenților, și-a exprimat speranța ca noile cunoștințe să le fie utile în noua carieră, de data aceasta civilă.
Alexandru Roman, reprezentant al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, a afirmat că noile abilități profesionale le vor permite participanților să atingă noi culmi. ”Domeniile în care v-ați recalificat sunt solicitate pe piața muncii, iar flexibilitatea proiectului ne permite să îl adaptăm la necesitățile noastre și să includem noi specializări. Apreciez dorința Dvs. de a cunoaște mai multe, perseverența și aspirația de a vă perfecționa”.
Proiectul „Reconversia personalului militar din Republica Moldova” a fost inițiat în 2010, la iniţiativa Guvernului Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Misiunii OSCE în Moldova, fiind implementat de Camera de Comerţ şi Industrie şi Academia de Studii Economice. El are scopul de a oferi asistenţă militarilor care îndeplinesc serviciul prin contract şi ofiţerilor în rezervă pentru ca aceştia să fie reintegraţi mai uşor social şi profesional.
www.chamber.md