Nume
Parola
Vizualizări: 8368
Coordonatorul rezident ONU și-a încheiat misiunea în Republica Moldova
CHISINAU, 19 Iulie 2012 — Kaarina Immonen, Coordonator rezident al Organizației Națiunilor Unite și Reprezentant rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și-a încheiat misiunea în Republica Moldova. Cu această ocazie, doamna Immonen a avut întâlniri cu Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, Prim-ministrul Vladimir Filat, Președintele Parlamentului Marian Lupu și Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Andrei Popov.

În cadrul întrevederii, președintele Nicolae Timofti i-a conferit Coordonatorului rezident ONU medalia “Meritul Civic” în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la promovarea unor programe de asistență pentru Republica Moldova în diferite domenii ale vieții sociale și economice. Domnul Nicolae Timofti a apreciat activitatea ONU în Moldova în domeniul drepturilor omului, reformei justiției și a procesului electoral, precum și contribuția doamnei Kaarina Immonen și a întregii echipe de țară a ONU la realizarea obiectivelor de dezvoltare ale țării.

“Sunt profund onorată de recunoașterea pe care activitatea Națiunilor Unite a primit-o prin acordarea acestei distincții”, a spus Kaarina Immonen. “Națiunile Unite vor continua să sprijine Moldova în procesul de integrare europeană și îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, care vor contribui la realizarea strategiei Moldova 2020”.

Kaarina Immonen (Finlanda) a activat în calitate de Coordonator rezident ONU și Reprezentant rezident PNUD în Moldova începând cu iunie 2007. Înainte de a fi numită în această funcţie în Republica Moldova, Kaarina Immonen a lucrat pentru PNUD în Cambogia, Vietnam, Congo, Kenya, Africa de Sud, Georgia şi Rusia.

Doamna Immonen va fi succedata de Nicola Harington (Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord), care a fost numită în calitate de Coordonator rezident ONU și Reprezentant rezident PNUD în Republica Moldova. Ea va sosi în Moldova în luna august curent.

Republica Moldova a aderat la Organizația Națiunilor Unite la 2 martie 1992. Conform statutului său de membru, Moldova a ratificat o serie de acorduri internaţionale şi Convenţii ale ONU, printre cele mai importante fiind Convenţia Internaţională cu privire la Drepturile Civile şi Politice, Convenţia cu privire la Drepturile Copilului, Convenţia cu privire la Eliminarea tuturor Formelor de Discriminare Împotriva Femeilor, Convenţia de la Paris pentru Protecţia Proprietăţii Industriale, Convenția ONU privind drepturile oamenilor cu dizabilități, etc.

În prezent, în Republica Moldova activează peste 20 de agenţii şi organizaţii specializate ale ONU care, prin tot ceea ce fac, urmăresc îmbunătăţirea vieţii oamenilor din Moldova.

Mai multe informații despre ONU și activitățile sale la www.un.md