Nume
Parola
Vizualizări: 4330
150 de tineri din sudul Moldovei organizează un flash-mob pentru protecţia râului Ialpug
Taraclia, 19 Mai 2015 — Tinerii din oraşul Taraclia organizează un flash-mob pentru protecţia râului Ialpug din sudul Moldovei şi stoparea fenomenului de poluare a acestuia. Astfel, cca 150 de tineri care îşi fac studiile în liceele şi gimnaziile din oraşul Taraclia, vor ieşi joi, 21 mai 2015 la ora 14.00 în piaţa din faţa Consiliului Raional Taraclia pentru a solicita guvernanţilor şi organelor competente abilitate, reabilitarea râurilor noastre şi promovarea valorilor şi standardelor europene de mediu.

Tinerii vor demonstra prin intermediul acestei acţiuni faptul că râurile Moldovei sunt extrem de poluate, iar lipsa sistemelor de epurare în proporţie de 90 la sută condiţionează moartea acestora şi îmbolnăvirea populaţiei. Ei solicită autorităţilor implicare activă în soluţionarea urgentă a problemei lipsei staţiilor de epurare pe întreg teritoriul țării.

Acţiuni similare au fost desfăşurate de tinerii din reţeaua „Iubeşte-ţi râul!” în perioada 2013-2015 în mun. Chişinău, Călăraşi, Străşeni, Anenii Noi, Ialoveni, Comrat, Cantemir, Bălţi, Cupcini în cadrul campaniei cu acelaşi nume.

Rețeaua tinerilor „Iubeşte-ţi râul!” este o comunitate de tineri activi, ghidați de respectul față de natură care doresc să readucem la viață râurile din Moldova şi să schimbe practicile și atitudinile actuale ale comunităților locale, a factorilor de decizie şi a altor grupuri responsabile de conservarea şi utilizarea raţională a resurselor acvatice.

Îndemnăm reprezentanţii mass-media să se alăture acestei acţiuni. Pentru detalii vis-a-vis de desfăşurarea şi organizarea flash-mob-ului vă rugăm să ne contactaţi la: 022 83 67 27; mob: 060840075. Persoană de contact Iuliana Cantaragiu, expert proiecte CNM.
Acest flash-mob se va organiza în contextul proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova” implementat de CNM cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău, al cărui scop este de a promova valorile şi standardele europene de mediu în Republica Moldova.
Acest proiect este finanţat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate şi discutate în cadrul proiectului aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.