Nume
Parola
Vizualizări: 5100
Atelier de instruire. Totalizarea rezultatelor privind actualizarea strategiilor de dezvoltare regională
Ialoveni, 31 Octombrie 2012 — Pe parcursul zilei de marți, la sediul ADR Centru s-a desfășurat atelierul de instruire „Elaborarea și revizuirea strategiilor de dezvoltare regională – metodologie, concepte și instrumente”. Scopul acestui atelier a fost clarificarea conceptului strategic de dezvoltare regională și principalele ei unelte precum și prezentarea tuturor rezultatelor privind procesul de revizuire a strategiilor de dezvoltare regională.
Prezent la atelier, Philip Santens, liderul de echipa al proiectului ESRA, a mulțumit pentru invitație și s-a arătat încrezut de faptul că în urma revizuirii strategiilor, ADR-urile vor reuși să devină „canale” eficiente pentru absorbția fondurilor europene. Totodată, a încurajat participanții de a susține orice idee legată de proiecte europene.
Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav Guțuțui, a menționat că acest proiect de asistență facilitează coordonarea și utilizarea mai eficientă a fondurilor. Oficialul a mulțumit reprezentanților proiectului ESRA pentru susținere și suportul acordat.
În cadrul atelierului au participat reprezentanți ai ADR Centru, Sud și Nord, MDRC, GIZ, ODIMM și ESRA. Trainerul Wolfgang Wedderkopf a prezentat pe parcursul atelierului instrumentele și tehnicile utilizate în procesul de revizuire, modele și tehnici de programare și planificare, etc
Proiectul de asistenţă tehnică în cadrul Programului Suport Bugetar Sectorial (45 mln euro), finanţat de Uniunea Europeană – „Stimularea Economică în Zonele Rurale" (ESRA) îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea politicilor economice la nivel de ţară şi sector, să sporească activităţile de afaceri în zonele rurale şi să asigure mai multă transparenţă, responsabilitate şi eficienţă sistemelor de management financiar în sectorul public. Acesta este implementat de către CFA Consulting Group (Germania) şi Oxford Policy Management ( Marea Britanie). Bugetul proiectului este de 2,5 mln euro. Durata de implementare e de 24 de luni, până la sfârşitul lui decembrie 2013