Nume
Parola
Vizualizări: 69
În orașul Șoldănești va fi construit un complex sportiv multifuncțional în cadrul unui proiect de revitalizare urbană
30 Septembrie 2024 — 30 septembrie 2024 - Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, împreună cu Primăria orașului Șoldănești și compania S.R.L. „KVM Cons", au semnat astăzi contractul de antrepriză pentru demararea lucrărilor de modernizare a complexului sportiv multifuncțional din Șoldănești. Proiectul, care are o valoare totală de 18 626 306,39 lei, este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțat de Primăria orașului.

Proiectul „Revitalizarea și modernizarea complexului sportiv multifuncțional din orașul Șoldănești" urmărește să modernizeze infrastructura sportivă existentă în termen de 12 luni. Acesta vizează îmbunătățirea condițiilor pentru desfășurarea activităților sportive pentru locuitorii din raionul Șoldănești și localitățile învecinate.

Directorul ADR Centru, dl. Ion PÎNZARI, a subliniat importanța acestui tip de proiecte pentru dezvoltarea armonioasă a Regiunii Centru, menționând că proiectul va juca un rol esențial în îmbunătățirea calității vieții prin facilitarea accesului la activități sportive și recreative, promovarea unui stil de viață sănătos și întărirea coeziunii sociale în rândul locuitorilor.

Lucrările vor crea condiții adecvate pentru competițiile sportive locale și regionale, facilitând totodată integrarea copiilor din instituțiile școlare și preșcolare în activități sportive și de recreere.

După finalizarea lucrărilor, beneficiarii se vor bucura de un complex sportiv modernizat. În plus, acest proiect va stimula cooperarea dintre autoritățile publice locale de nivel I și II în vederea dezvoltării infrastructurii sportive și a promovării unui mod de viață sănătos în regiune.

Context

Proiectul face parte din domeniul de intervenție 2.3 „Revitalizare urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice" și a fost depus de Primăria orașului Șoldănești în cadrul Apelului competitiv de proiecte, organizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Finanțarea este asigurată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, cu cofinanțare din partea Primăriei Șoldănești.