Nume
Parola
Vizualizări: 3085
Orfanii sociali din Cahul sunt implicați în activități interactive de educație
10 Martie 2014 — Luna martie a demarat la Cahul cu activităţi educative în care au fost implicaţi copii cu statut de orfani sociali. Astfel, la 7 martie 2014, în incinta Centrului pentru copiii străzii „Speranţa” din or. Cahul, a demarat prima activitate din cadrul celor cinci mini-proiecte finanţate de Fundaţia Visegrad, parte a proiectului „In core of partnership” realizat de Centrul CONTACT în parteneriat cu Institutul Independent de Drept şi Societate Civilă din Tiraspol.
Genericul activităţii: „Metode interactive de educaţie - premisă a dezvoltării armonioase a copilului”, implementat de AO “Artena” a vizat orfanii sociali, implicându-i în diverse acţiuni distractive şi utile. Pentru buna lor dispoziţie reprezenanţii AO Artena au înscenat un spectacol dedicat iernii şi primăverii.
La eveniment au fost prezente rudele copiilor, reprezentanţii autorităţilor, mediului de afaceri şi a societăţii civile.
Tot pentru copii, organizatorii au pregătit un master class, intitulat „Meşter Faur”, în producerea săpunului decorativ, integrând copii defavorizaţi în lucrări hand made. La final, copii au avut parte de o surpriză dulce.
În a doua jumătate a zilei a fost organizată o masă rotundă „Importanţa metodelor interactive de educaţie pentru dezvoltarea armonioasă a copilului”. La discuţii au luat parte, reprezentanţii autorităţilor locale, viceprimarul oraşului Cahul Olga Surgicov, şeful Centrului metodic al Direcţiei de Învăţământ Cahul Valeriu Baban, directorul Centrului Speranţa Liudmila Covalenco, preşedintele AO Axis Vitalie Hotnogu şi coordonatorul de programe al Centrului “CONTACT Aleona Veselovschi.
Cei prezenţi şi-au exprimat disponibilitatea de continuare a dialogului între toate autorităţile responsabile şi organizaţiile societăţii civile, atât la nivel local, cât şi naţional, pentru ca populaţia să fie informată asupra problemelor cu care se confruntă copiii vulnerabili.
Potrivit coordonatorului de programe, Aleona Veselovschi, acest proiect oferă oportunitate fiecărui copil la implicare în viaţa socială, iar angajamentul autorităţilor, dar şi al societăţii civile trebuie să ducă spre soluţionarea problemelor cu care se confruntă aceşti copii.
Proiectul este implementat cu susţinerea financiară a VISEGRAD International Fund, în cadrul proiectului “In the Core of Partnerships − V4 transition experience transfer for enhancing EaP CSOs' sustainability” implementat de Centrul CONTACT şi Institutul Independent pentru Drept şi Societate Civilă.

Serviciul de presă, Centrul Contact: tel. 23.39.48