Nume
Parola
Vizualizări: 4590
Cât de sigure sunt drumurile din Republica Moldova pentru persoanele cu dizabilităţi?
20 Aprilie 2016 — CE: Un studiu despre dificultăţile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi la utilizarea transportului şi siguranţa rutieră, efectuat de Automobil Club din Moldova (ACM) și Alianța de Est pentru Transport Sigur și Durabil (EASST), în parteneriat cu ONU în Moldova. Cercetarea s-a bazat pe un sondaj la care au participat 100 de persoane cu dizabilităţi.

CINE: Reprezentanţi ai ACM, EASST, ONU, ministerelor de resort, ONG-urilor, mass-media

UNDE: Regia Transport Electric Chişinău, Parcul de Troleibuze nr.1, str. M-t Dosoftei, 146

CÂND: Joi, 21 aprilie 2016, 11:00

NOTĂ LOGISTICĂ: Participanţii la eveniment vor merge cu un troleibuz adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi, cu marcajul „Automobil Club”. Urcarea va avea loc la Teatrul de Operă şi Balet, la 10:30.

IMPORTANT: Persoanele cu necesități speciale și riscul rutier sunt strâns legate între ele. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în fiecare an sunt rănite între 20 și 50 de milioane de persoane și 1.240.000 sunt ucise pe drumurile din lume. Accidentele rutiere sunt cauza principală a leziuni la cap, iar aproximativ 30% dintre cei răniți pe drumuri rămân cu dizabilitate permanentă.
Noul cadru al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU conţine un angajament față de persoanele cu dizabilități, ca până în 2030 guvernele să asigure accesul la sistemele de transport sigure, la prețuri accesibile și durabile pentru toți, îmbunătățirea siguranței rutiere, acordând o atenție deosebită nevoilor persoanelor cu dizabilități şi celor în vârstă.


Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:
Tatiana Mihailova, Manager de proiect, ACM, mihailovat@yahoo.com
Laura Bohantova, Coordonatoare comunicare, ONU Moldova, laura.bohantova@one.un.org