Nume
Parola
Vizualizări: 4562
21 de profesori sunt instruiţi de Amnesty International Moldova pentru a pilota în şcoli cursul opţional de Educaţie pentru Drepturile Omului
Chişinău, 9 August 2013 — Scoala de vara de Formare a echipei de pilotare este organizată de Amnesty International Moldova,în perioada 9-12 august current. În calitate de formatori sunt invitaţi experţi naţionali şi practicieni în domeniul aparării Drepturilor Omului, precum și pedagogi experimentați din țară. Școala de vară urmărește sporirea cunoştinţelor în domeniul Drepturilor Omului şi dezvoltarea abilităţilor profesorilor de a desfăşura activităţi de educaţie pentru Drepturile Omului în şcoli. Școala de vară este desfășurată în cadrul proiectului ”Egalitatea Începe cu Educația”, implementat de către Amnesty în parteneriat cu Ministerul Educației.

Cursul, care va fi unul opţional, va fi pilotat în perioada 1 septembrie - 31 mai a anului academic 2013-2014, în 21 de şcoli din toate regiunile ţării. El este destinat elevilor din clasele gimnaziale şi se va desfăşura în baza setului educaţional „Am Dreptul să-mi Cunosc Drepturile!”.

“Educaţia pentru Drepturile Omului” are ca scop informarea, sensibilizarea și împuternicirea elevilor de a întreprinde acțiuni informate întru apărarea drepturilor lor și ale altora.

În cadrul pilotării profesorii instruiți, urmează să desfăşoare cîte 2 lecţii săptămânal despre drepturile omului. Orele vor fi organizate în format de curs opţional sau cerc. Profesorii vor utiliza ca support didactic cursul “Am dreptul să-mi cunosc drepturile”, elaborat de Amnesty International Moldova, în colaborare cu experţi în domeniul educaţiei şi drepturilor omului.

Profesorii și elevii vor contribui la îmbunătățirea materialelor pilotate, utilizînd instrumentele şi tehnicile de evaluare a lecțiilor propuse de Amnesty International Moldova. Profesoriise vor întruni în sesiuni lunare de monitorizare şi evaluare a procesului de pilotare.

Amnesty International promovează Educaţia pentru Drepturile Omului la nivel internațional, în mai mult de 80 de țări ale lumii în care activează. Metodele sunt diferite – de la educaţie formală şi cursuri specializate până la activități de instruire on-line sau prin intermediul platformelor de socializare – în funcţie de contextul social, cultural, politica educaţională locală.