Nume
Parola
Vizualizări: 3082
Concurs pentru studenţi „Cea mai bună fotografie în domeniul drepturilor omului” – termen de înscriere extins
28 Noiembrie 2009 — Amnesty International Moldova anunţă extinderea termenului de înscriere în concursul „Cea mai bună fotografie în domeniul drepturilor omului”. Data limită de depunere a dosarelor este joi, 10 decembrie 2009, ora 17:00. La concurs pot participa studenţii tuturor facultăţilor din Republica Moldova. Acest premiu are scopul de a descoperi şi de a încuraja tinerii interesaţi de activitatea de apărare a drepturilor omului.

Pentru a participa la concurs este necesar de a prezenta o singură fotografie pe una din temele:
• „Tortura şi tratamentele inumane”;
• „Violenţa împotriva femeilor”;
• „Libertatea de exprimare”.

Vor fi acceptate doar fotografiile ce corespund următoarelor criterii:
• Imagini însoţite de text (caption);
• Format: JPEG, 2048 pixeli pentru partea cea mai lungă;
• Rezoluţie: 200 dpi;
• Abordarea uneia din temele propuse.

Cîştigătorii vor primi următoarele premii:
Premiul I – 1000 lei
Premiul II – 700 lei
Premiul III – 500 lei

În funcţie de rezultatele concursului, se planifică desfăşurarea unei expoziţii publice de fotografie dedicată drepturilor omului.

Participanţii sunt rugaţi ca, în plus faţă de materialul pentru concurs, să furnizeze următoarele date pe o coală separată: nume, prenume, instituţia de învăţămînt, facultatea, anul de studii, numărul de telefon şi adresa electronică.

Materialele pentru concurs vor putea fi expediate pe adresa electronică media@amnesty.md, cu adnotarea „Cea mai bună fotografie”, sau pe adresa: Amnesty International Moldova, Bd. Ştefan cel Mare, 196, et.3, Chişinău. Data limită pentru transmiterea materialelor este joi, 10 decembrie 2009, ora 17.00. Persoana de contact: Inna Guleac, ofiţer de presă Amnesty International Moldova, tel.: /+373-22/ 83 58 08, GSM: 69 337 841.

Despre Amnesty International

„Amnesty International” este o organizaţie neguvernamentală independentă care activează pentru apărarea şi conştientizarea drepturilor fundamentale ale omului, formulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

„Amnesty International” a fost fondată în 1961 în Londra, Marea Britanie. Acum organizaţia are peste 2.800.000 membri şi susţinători în 150 de ţări ale lumii. Organizaţia a obţinut statutul oficial de consultant în domeniul drepturilor omului pe lîngă ONU şi Consiliul Europei. În 1977 „Amnesty International” a obţinut premiul Nobel pentru pace, iar în 1978 – premiul ONU în domeniul drepturilor omului.

Pentru informaţii suplimentare despre Amnesty International vizitaţi site-urile:
www.amnesty.md
www.amnesty.org
www.amnesty.org.ru