Nume
Parola
Vizualizări: 4200
Raspunsul AO "Pentru Familie" la comunicatul de presa emis de MAIE pe marginea votului RM la Adunarea ONU
Chisinau, 4 Ianuarie 2010 — Pe data de 28 Decembrie 2009 MAIE a emis un comunicat de presa, ca reactie la declaratia, facuta de AO "Pentru Familie" pe data de 21.12.09 referitor la votul RM la ONU pe marginea chestiunii legate de minoritatile sexuale. Va propunem sa cititi comunicatul emis de MAIE pe site-ul oficial al Ministerului.
AO ""Pentru Familie" va prezinta o analiza scurta asupra acestui document:

1. Purtatorul oficial de cuvant se contrazice respingand in prima parte a mesajului informatia precum ca Republica Moldova n-ar fi examinat la data de 18 decembrie nici o chestiune legata de "legalizarea homosexualitatii", pentru ca in cea de-a doua parte declara ca s-a alaturat deciziei UE cu privire la nevotarea amendamentului propus de un grup de ţări arabe şi africane. Intr-al doilea rand, oficialul a declarat ca "Se cuvine de reţinut că proiectul de rezoluţie al Uniunii Europene nu are nici o legătură cu problematica minorităţilor sexuale". Acest lucru nu este adevarat, fapt, confirmat de inregistrarea video de la sedinta Adunarii ONU. Priviti video secventa de la adunarea ONU pe siteul nostru www.profamilia.md/rom

2. In ultima parte a mesajului sau, oficialul a conchis: "Faptul că împotriva amendamentului s-au pronunţat absolut toate ţările membre ale UE sau asociate la UE, inclusiv statele cu populaţii majoritar catolice sau ortodoxe, precum Spania, Grecia, România şi Ucraina demonstrează că votul respectiv nu are conotaţii politico-religioase şi este strict procedural.". Motivul este foarte simplu - multe tari nici nu au stiut despre acest eveniment, ca sa se poata pronunta asupra lui.

3. As dori sa mai fac un comentariu la urmatorul pasaj din acest comunicat: "În eventualitatea în care autorii acestor declaraţii ar fi familiarizaţi câtuşi de puţin cu specificul activităţii ONU, ar fi ştiut că rezoluţiile şi deciziile Adunării Generale au caracter de recomandare şi nu pot obliga statele membre să-şi ajusteze legislaţia în funcţie de prevederile documentelor menţionate." Nu stiu, cat de multi dintre cititori va amintiti de declaratiile fostului Ministru de Justitie pe marginea proiectului de lege privind prevenirea si combaterea discriminarii. Argumentul de baza, care era pus in capul mesei, a fsot ca Uniunea Europeana obliga Republica Moldova sa adopte acest document. Pe cand oficialul de la MAIE spune ca toate rezolutiile UE poarta caracter de recomandare si nu de obligare.

AO "Pentru Familie" face apel catre reprezentantii societatii civile sa se expuna pe marginea acestui subiect si sa ceara explicatii directe de la reprezentantul permanent al RM la ONU. Ca si cetateni, dorim sa fim garantati de oficialii nostri ca nu se vor compromite pe viitor, plasand politicile UE mai presus de interesele poporului moldovenesc.

Serviciul de Presa
AO "Pentru Familie"
www.profamilia.md/rom